Dnevni boravak u neutralnim bojama

Dnevni boravak u neutralnim bojama
Dekorisanje i uređivanje dnevnog boravka zahteva vreme i detaljan plan.  Posebno kada je reč o odabiru boja. Odabir boje podjednako je važan u ovoj prostoriji kao i nameštaj koji ćete koristiti. Istraživanja su pokazala da različite boje izazivaju drugačije emocije i reakcije kod ljudi. A kako je dnevna soba prostorija mesto gde najviše vremena provodimo sa željom da se opustimo, onda shodno tome treba da biramo one nijanse koje će baš tako i uticati na nas. 


Dnevni boravak u neutralnim nijansama lak za kombinovanje 


Dnevni boravak u neutralnim bojama je jedno od boljih rešenja jer ćete uvek moći da oduzmete ili dodate detalje koji će se lako uklopiti u ostatak. 


Dnevni boravak u neutralnim bojama


Neutralne boje kao što su bela, bež, siva a one savršeno idu uz prirodno drvo i kamen koje u ovoj kombinaciji imaju elegantan i sofisticiran izgled. Ovaj stil poznat kao minimalistički ili  skandinavski, odiše jednostavnošću i lepotom, a veoma je rasprostranjen i najčešće rešenje pri uređivanju. Ukoliko ste njegov  onda je najbolje da vaš dnevni boravak obojite gore pomenutim neutralnim nijansama. Sa njima ste sigurni da niste pogrešili i uvek možete da ukombinujete drugi stil kroz detalje. 


Neutralne boje – elegancija na prvom mestu


Beli, bež ili pak sivi zidovi otvaraju prostoriju, daju pečat elegancije i ono što je najvažnije pružaj osećaj opuštenosti. Bela boja se savršeno uklapa sa crnim, peskom ili zelenim tonovima. Ovom kombinacijom možete ukrasiti zidove i plafon, dok bi bilo idealno da nameštaj bude tamne boje, kako bi došao do izražaja.


Dnevni boravak u neutralnim bojama


Plava boja – simbol smirenosti


Poznato je da je plava boja simbol smirenosti, mirnoće. Nebo plava boja spada u neutralnije varijante, jer je laka za kombinovanje i sa njom se mogu lako uklopiti drugi detalji, odnosno imate više mogućnosti za eksperimentisanje. 


 Dnevni boravak


Ubacite detalje


Ukoliko želite da ova jednostavnost dobije neki eksentrični detalj koji će izaći iz okvira, možete se odlučiti za pozlaćen neutralni nameštaj, skupi materijal i zelenilo biljaka. U neutralne boje mogu se računati i skroz svetlo plava i nežna svetla roze boja koja malo liči i na bež. Kada vam dosadi, možete uz pomoć jednostavnih detalja potpuno izmeniti dnevni boravak. Nekoliko jastučića u različitim bojama, zavesa, prekrivač, stolnjak i još mozda po neki detalj u istoj boji i u samo nekoliko dobićete potpuno novi dnevni boravak. Dovoljno je da ubacite nekoliko lampi, jedan šareni tabure i vaš dnevni boravak biće novi kutak. 


Dnevni boravak u neutralnim bojama


Jedno od potencijalnih rešenja jesu i zemljani tonovi koji podsećaju na prirodne materijale. Tu se pre svega misli na one klasične tonove poput braon, zelene ili sive nijanse. I ove boje učiniće vaš boravak mirnim mestom, kutkom za opuštanje. 


Za koju god boju da se odlučite, neka to bude ona boja koja će na najbolji način učiniti vaš dom toplim kutkom. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: