Drveni stolovi i stolice za dvorište

Drveni stolovi i stolice za dvorište
Prirodni materijal koji unosi toplinu u svaki dom jeste drvo. Uloga drveta u enterijeru je velika, ali se ne zaustavlja samo na tome, već se proširuje i na eksterijer. Primeljiv materijal koji će svaki dom učiniti posebnim. 


Drvo u enterijeru


Kada je reč o enterijeru, drvo se koristi za izradu stolica, stolova, vrata, podnih površina do kreveta i polica bilo da je reči o dnevnom boravku, kuhinji, pa čak i kupatilu. Veliki izbor vrste drveta koji se koristi za preradu je impozantan i šarolik što ga dodatno čini popularnim i traženim. Najčešće se koristi hrast kao najizdržljivije drvo, ali ne treba zanemariti bukvu, a tu je i iverica koja imitira prirodno drvo. Prednost predmeta od drveta jeste i lakoća kombinovanja sa ostatkom enterijera bez obzira da li je minimalizam ili rustični stil koji preovladava. 


Drvo u eksterijeru


Kada je reč o eksterijeru drvo podjednako učestvuju u njegovom uređenju. Među traženijim i svakako najpraktičnijim komadima jesu drveni stolovi i stolice za dvorište. Oduvek su imali svoju primenu i mesto u dvorištu. Negde gde ćete sesti odmoriti, udahnuti, družiti se sa svojim najbližim ili prosto uživati u vazduhu i sopstvenom vrtu. 


Četiri nogare i jedna ravna ploča


U početu je to bio jednostavan sto na četiri noge, prekriven mušemom tek da ima na čemu da se postavi posluženje. Ulogu stolica imali su panjevi, manje hoklice, stoličice tek da se sedne. Vremenom je tehnologija napredovala i oblik stolica i stolova. 


Veliki izbor drvenih stolova i stolica


Danas se možete igrati i imati neobične i unikatne drvene stolove i stolice u dvorištu. Okrugli stolovi, četvrtasti, stolovi pravljeni od različitih vrsta drveta sa četiri ili tri noge. Stolice koje mogu biti jednostavne, sa jednim naslonom i četiri nogare. Jedna od opcija jeste drvena klupa tako da ćete imati više mesta za goste a koju možete ukrasiti zanimljivim jastučićima. 


Stolice mogu imati četvrtast naslon, okrugao, u obliku mreže ili trapeza. To isto važi i za sedalni deo. Nogare bi trebalo da su napravljene od čvršćeg drveta da bi bile otpornije i samim tim mogle da izdrže telo stolice. 


Drveni stolovi i stolice jesu najpraktičnije, najjednostavnije rešenje za svaki vrt. Skromni, ali unikatni modeli učiniće vašu baštu prirodnom i toplom.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: