Nesvakidašnje ograde za stepeništa

Nesvakidašnje ograde za stepeništa
Bilo da živite u stanu na više nivoa ili kući, bitno da je ne zapostavite izgled unutrašnjih stepenica. Bez obzira na njihovu poziciju, ne mogu a da ne budu primećene, te je potrebno posvetiti pažnju i njihovom uređenju, koje bi trebalo da se uklopi sa ostatkom enterijera. 


Ograde za stepenište


Njihov prateći element jeste ograda o kojoj takođe treba voditi računa. Njena uloga jeste da nam pomogne da se oslonimo prilikom kretanja te je važno da i kao same stepenice bude čvrsta i postojana. 


Drvene ograde


Ranije su stepenice bile drvene, samim tim i njihova ograda. Na ovaj način se unosio prirodni duh u dom, a za drvo se oduvek smatralo da je najbolji i najjači prirodni materijal. Ograde se uglavnom postavljaju ako je jedna strana otvorena. Postoje i drvena gazišta za stepenice o kojima možete pročitat ovde.

 


Kombinujte materijale

Poput stepeništa i ograde se prave od različitih materijala i u različitim stilovima. U poslednjih nekoliko godina kombinuju se dva stila pa tako imamo drvene stepenice i metalnu ogradu. Isto tako ograde mogu imati ram ali se isto tako mogu nabaviti i bez, što opet zavisi od vas i vašeg stila u domu. 


Nesvakidašnje ograde za stepenište od stakla

Staklo je materijal koji se sve više izdvaja u smislu elegancije i luksuza, te su da se prave i ograde za stepenište od stakla. Tu posebno treba voditi računa ukoliko imate decu. Nije preporučljivo da igrada bude od stakla zbog potencijalnih posledica koje se mogu pojaviti, jer su deca mala i često nemarna. Druga stvar, ukoliko imate staklene ograde morate ih redovno i pažljivo održavati.  Metalne ograde

Među neobične ograde za stepenice ubrajaju se metalne. One su danas već moderan ukras, a mogu se naći u različitim dezenima, pravljenim na različite načine. 


Stepenište takođe može da se dekoriše na različite načine. Zanimljive i moderne ideje za uređenje stepeništa možete pronaći i ovde. 


Važno da je ograde za stepenice uskladite sa stilom ostatka enterijera. Jedino tako ćete upotpuniti enterijer svog doma i postići pravu harmoniju u svom kutku. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: