Ogledala u hodniku

ogledala u hodniku
Ima nešto u ogledalima. Želja da se ogledamo u svom odrazu i divimo sebi. Ta osobina koju mnogi nazivaju gordost i narcizam bila je motiv u mnogim knjigama koja se upravo iskazivala gledanjem i divljenjem samom sebi u ogledalu. Ogledalo je tako ušlo u salone i dnevne sobe kao osnovni element. To je ujedno i bio odraz klase kojoj ta porodica pripada. 

Ogledala u hodniku


Kasnije je to postalo dostupno svima i nije predstavljalo kriterijum klasnog razlikovanja. Danas je nezamislivo da neko domaćinstvo nema ogledalo. Pored kupatila ogledala se sve više postavljaju u hodniku. Razloga za to je nekoliko. 


Praktičan element


Prvi razlog, praktične je prirode. Kada idete negde, poslednja prostora u kojoj završavate sa spremanjem jeste hodnik. Tu se obuvata i pre nego što krenete van želite da se ogledate, da vidite kako izgleda potpuna odevna kombinacija. Ukoliko nemate ogledalo morate ići do najbliže prostoriej u kojoj se nalazi a to zahteva i oduzima određeno vreme. Dakle, ogledalo iz praktičnih razloga valja postaviti u predvorje. 

Ogledala u hodniku


Postavite ga na zid u nekoliko koraka


Postoji nekoliko načina kako da to učinite. Najjednostavniji način jeste prostim postavljanjem na prvom slobodnom zidu koji je uglavnom blizu ulaznih vremena. Nekoliko eksera, čekić i za samo nekoliko minuta stvar je rešena. Da to izgleda malo otmenije i lepše možete kupiti neki zanimljiv i neobičan ram za ogledala. Na taj način istaći ćete ogledalo i uneti malo promene u sam hodnik. 

Ogledala


Ormari sa ogledalom


Drugi način koji postaje sve popularniji jeste kupovina ormara za hodnik koji ima ogledalo. Ono je uglavnom ugrađeno na prvim vratima. Na ovaj način dobijate dva elementa u jednom. 

Ogledalo u hodniku


Mala, velika, okrugla, ovalna


Prilikom odabira ogledala treba da vodite računa o prostoru koji imate na raspolaganju i da shodno tome birate ono što će se najbolje uklopiti u celu prostoriju. Izbor je veliki od okruglih, ovalnih do pravougaonik. Mala, velika, srednja, celom dužinom zida  - na vama je odaberete ono koje će se uklopiti sa ostatkom enterijera. A na koji način možete urediti mali hodnik možete pročitati ovde. 

Ogledalo


Pored hodnika ogledalo svoje mesto nalazi, u kupatilu, dnevnoj sobi i spavaćoj sobi, pri čemu je njegova uloga tu znatno drugačija. 

Ogledalo u hodniku – neizostavni element svakog doma!


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: