Pregradna vrata za hodnik

Pregradna vrata za hodnik
Najbolji način da odvojite hodnik od ostalih prostorija jeste pregradnim vratima. Ovim će vaš hodnik dobiti potpuno drugačiji izgled i notu ozbiljnosti. Pravi odziv pogleda dobićete ukoliko se odlučite za pregradna vrata koja su po nečemu specifična. To mogu biti masivna i glomazna vrata, a opet mogu biti manje masivna ali da ostave isti efekat. Od jednostavnijih do drvenih, staklenih i kliznih, izbor je veliki, a za koji model ćete se odlučiti zavisi i od toga šta želite da postignete i na koji način će se to uklopiti sa ostatkom enterijera. 


Pregradna vrata za hodnik


U poslednjih nekoliko godina, klizna vrata postala su sve traženija u svetu dizajna. Odlično su rešenje, ukoliko nema dovoljno prostora u kući ili stanu. Iako se uglavnom koriste za ormare, američke plakare, pokazalo se da su odlična zamena i za klasična vrata kojim se odvajaju dve prostorije, pa su našli svoje mesto u ulozi pregradnih vrata za hodnik.  Posebno ako želite da imate cipelarnik ili garderober u hodniku.  


Kako to funkcioniše?


Pregrađuje se ugao pod kosinom ispod stepeništa u hodniku, ali to može biti i neki drugi odgovarajući deo hodnika gde želite da ostavite svoju garderobu i obuću. Razlog za popularnost prepisuje se njihovoj praktičnosti jer štede prostor, dok su estetski prijemčivi  na oko i pružaju prostoru notu originalnosti. 


Pregradna vrata za hodnik


Aluminijumska pregradna vrata za hodnik


Što se tiče materijala popularna su vrata od aluminijuma sa minimalnom debljinom, ali se sve više na tržištu traže i vrata od kaljenog stakla.  U tom slučaju je izbor takođe veliki, pa možete birati prozirna staklo kako biste zadržali intimnost ali i u boji.  Možete kombinovati aluminijum i staklo, tako da obe strane vrata budu od stakla, a da horizontalno profili budu od alumnijuma. 


hodnik


Led rasveta i vrata od drveta


Još jedan od načina da ostvarite originalnost u svom domu jeste da ugradite led rasvetu u klizna vrata. Da unesete duh prirode u svom dom, odaberite drvo kao materijal za pregradna vrata za vaš hodnik. 


Pregradna vrata za hodnik i u malim i u velikim stanovima


Prilikom odabira adekvatnih pregradnih vrata za hodnik potrebno je voditi računa dimenziji stana i rasporedu prostorija. Ugradnja ovih vrata u manjem stanu ima prednosti jer štedi prostor. Uglavnom se vrata montiraju pri uglovima.  U velikim stanovima pomažu da veliki prostor podelite na manje prostorije. 


Pregradna vrata za hodnik


Pregradna vrata pored gore pomenutih uloga, značajni su jer dodatno ističu ograđeni prostor, bilo da je reč o hodniku, dnevnom boravku, radnom stolu ili kuhinji. 


Detalj koji će dodatno istaći vaš enterijer – pregradna vrata za hodnik


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: