Stepenice prekrivene raznim materijalima

hodnik i stepenice
Kod uređenja doma, najmanje pažnje posvećujemo hodniku i stepenicama, a upravo su to vrata u vaš dom. Hodnik je prva prostorija koju vidi neko ko prvi put dolazi kod vas. Zato je uređenje hodnika veoma važno. A ako živite u dvospratnici ili penthausu, vaše stepenice mogu biti ulepšane raznim materijalima.

Pretvorite hodnik i stepenice u vašem domu u nešto čemu će se svi diviti. Budite umetnici u svojoj kući. 


Unesite boje i tapete 


Uzmite četkicu u ruke i pustite mašti na volju. Slikajte! Vaše stepenice mogu biti prekrivene vedrim bojama, porukama na svakom stepeniku, ili vama dragim ilustracijama. Ako ne mislite da ste vični slikari, opredelite se za tapete koje u potpunosti mogu promeniti vaš dom.  Važno je da se igrate. Do vaših idealnih stepenica neka vodi hodnik sa mekanim tepihom. Boje će najbolji efekat imati na drvenim stepenicama, kao i onim zidanim. 

Stepenice prekrivene raznim materijalima

Iluzije 


Uživate u tome da budete drugačiji. Neka vaše stepenice budu iluzija! Ovako ćete biti ispred svog vremena, a svi će im se diviti. Ovakve ideje se moraju unapred dobro isplanirati. Svakako, rezultat je i više nego dobar. Neće vam biti potreban itison. Dovoljno je da se samo malo zaigrate i krenete u akciju. Kako biste upotpunili svoju igru, možete iskoristiti i onu stanu stepenica koja u sebi može da sakrije ostavu. Ako i to želite da pretvorite u iluzuju, ostava ispod stepeništa može biti vaš tajni prostor. 


Obične, a drugačije


Ako volite klasiku, vaše stepenice i dalje mogu biti drugačije. Prekrijte zidove omiljenim fotografijama, a stepenice čupavim stazicama. Plakar ispod stepenica možete pretvoriti u policu za knjige ili mesto za odmor. Ni cipelarnik nije loša ideja. Vrata plakara su tada spremna da ih dekorišete. Pretvorite obično u svoje!

Stepenice prekrivene raznim materijalima


Inovativno


Želite veliku promenu. Čak biste u potpunosti zamenili stepenice. Moderno i inovativno je ono što vam treba. Uzmite u obzir staklo. Ovakve stepenice jesu providne, ali če učiniti da vaš hodnik izgleda prostranije. Staklo vam omogućava da koristite maštu. Prekrijte ih omiljenim šarama. Iskoristite stepenike. Stavite koju saksiju, figuru ili neku sitnicu. U hodnik stavite veliko ogledalo i vitrine, sada imate dovoljno mesta. A ispod stepeništa sada možete da smestite bilo šta. Možda lejzi beg ili pak neko cveće. Odluka je vaša.

stepenice


Fotografije i police


Kada počnete da dekorišete, ideje same počnu da naviru. Ako živite u manjem prostoru, a hodnik vam nije prostran, svoje stvari možete odložiti u policama koje se nalaze na zidu pored stepenica.  Umesto polica, dobar izbor je i mnogo fotografija. Ovi detalji daće šmek ulazu u vaš dom, a biće vam lakše da odlučite kako ćete dekorisati stepenice. Ako su stepenice drvene, prekrijte ih itisonom, kako bi vam uvek bilo toplo. 


Gnezdo za čitanje


Ugnezdite se ispod stepenica. Stavite debelu mekanu prostirku, napravite malu biblioteku, a stepenice “prekrijte” knjigama.  Ili iskoristite prostor za malu kancelariju. Svakako, hodnik i stepenice će vam biti prekrivene željom da napredujete! 

hodnik i stepenice


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: