Uređenje malih hodnika

mali hodnik
Prostor između prostorija koji nas vodi od dnevne sobe do ulaznih vrata često izgleda napušteno, mračno, a i ponekad i neuredno. Hodnik kako se zapravo zove ovaj deo u kući podjednako treba uređivati, jer to jeste prva stvar koja se vidi kada se uđe u naš dom. 

hodnik


Bilo da imate veliki ili mali hodnik, pravim idejama možete ga učiniti urednom i funkcionalnom prostorijom. Mali hodnici jesu malo zahtevniji, jer nemate baš puno prostora za eksperimentisanje, ali i za njih postoje adekvatna rešenja.


Prilikom uređenja malih hodnika vodite računa da ih zapravo ne prenatrpate pa da umesto prohodnog puta budu ostava ili usputna stanica za nepotrebne stvari. 


Ormari sa dvostrukom ulogom


Jedno od potencijalnih rešenja jeste da ubacite ormar koji će pored funkcionalnosti pružiti i estetsku stranu. Moći ćete da ubacite sve stvari, a da pritom dobijete prohodnost, odnosno uštedećete prostor. Birajte plakare u skladu sa dimenzijama hodnika. Tu se misli kako na širinu tako i na visinu tavanice. 

uredjenje hodnika i stepenica


Što jednostavnije to bolje


Kada birate rasvetu neka to bude neka srednja plafonjerka, ništa preterano i glomazno, tek dovoljno da osvetli dužinu hodnika. Neki se odlučuju za velike, glomazne lustere, ali je to već preterivanje. Rasveta treba da prati ostatak enterijera. Možete imati mali tepih ili putaricu. Dozvoljen i čiviluk gde će gosti ostaviti svoje jakne, ali ako nemate mesta, nemojte trpati bez potrebe. Setite se da imate ormar u kome sve to možete staviti. Neka zidovi budu u neutralnim bojama, lakše je za uklapanje. 

hodnik


Mala polica i slika na zidu


Ukoliko je hodnik toliko mali da se direknto upada u dnevnu sobu, zaboravite na ormare. U tom slučaju je rešenje mala polica za obuću i jedna slika na zidu tik iznad nje. Ništa preterano, a opet dovoljno. Održavajte ga urednim. Nemojte ga zapustiti. S obzirom da je u pitanju mali prostor, ne treba vam puno vremena. 


Često zaboravljamo da jedan enterijer čine i detalji, mali elementi i samo kada su svi oni uklopljeni, sređeni možemo dobiti enterijer kakav smo zamislili. Zato sledeći put kada sređujete dom, ne zaboravite i na uređenje hodnika, koji će svojim izgledom takođe upotpuniti vaš dom i njegov izgled. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: