Braon kupatila

Braon kupatila
Braon boja je posle bele i crne boje najčešće zastupljena boja prilikom uređenja enterijera. Nijanse idu od oker to braon, znači izbor je veliki, a ono što je posebno čini traženom jeste lakoća kombinovanja sa ostalim bojama. Često je simbol jeseni, te je mnogi vezuju za melanholiju i neku prolaznost, ali to je samo ukoliko se koristi u velikim količinama. Braon boja donosi mekoću, gustinu i toplinu, te se koristi upravo da bi razbila hladne boje, unela malo topline u hladne enterijere. Za neke je braon boja boja rustičnih enterijera, sa elementima retro stila. 

Braon kupatila


Višestruka primena braon boje prilikom uređenja doma


Njena primena je velika i ne postoji striktno pravilo u kojoj prostoriji ova boja treba da dominira, a gde je treba izbegavati, zato što se može uklopiti svuda. Tako se u dnevnoj sobi uglavnom nalazi u detaljima. Ormar ili polica u braon boji, veliki jastuci, glomazne zavese u velikim dnevnim boravcima. Naravno, ukoliko je retro stil, stil koji dominira u celom domu, onda je braon boja glavna boja. 

Braon kupatila


Braon pločice u kuhinji 


U kuhinji braon boju možete videti kroz kuhinjske elemente, na pločicama, policama, šanku ili radnoj površini. Retko se doduše viđa u spavaćim sobama ali i tamo se može provući pa se manifestovati kroz ručiće ormarića ili noćne stočiće. 

braon plocice


Kompletna braon kupatila


Braon boja u kupatilu ima veliku ulogu, te se mogu videti kompletna kupatila u braon boji, od podnih pločica do vrata, ormarića i drugih pratećih kupatilskih elemenata. Lepota braon boje je što se možete igrati sa njenim nijansama, što se najbolje može videti upravo prilikom uređenja kupatila. Tako se možete odlučiti za braon vrata, podne pločice i ormariće iznad lavaboa, a da iskoristite smeđu nijansu za zidne pločice ili zavesicu tuš kabine. 

Braon kupatila


Sa druge strane bran nijansa možete biti iskorišćena za zavesicu i podnu prostirku, a da sve ostalo bude u oker i smeđim nijansama. Za koju nijansu ćete se odlučiti i kombinaciju opet zavisi od vas i vašeg ukusa. Braon boju možete u kupatilu kombinovati i sa belom i crnom, dobićete zanimljive mozaike boja koje će razbiti minimalizam i mirnoću. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: