Najlepša kupatila

Najlepša kupatila
Ako je dnevni boravak mesto gde se okupljamo i družimo sa nama dragim osobama, a kuhinja mesto gde se oseća toplina i spremaju obroci, onda je kupatilo mesto gde želimo da se opustimo makar na trenutak posle napornog radnog dana. Upravo zbog ove prvobitne uloge koju ima, moramo ga uređivati tako da ne izgubi tu notu relaksacije. 


Iskoristite prostor u potpunosti


Ponekad je dovoljno da promenimo zavese ili ubacimo neke sitne detalje poput mirišljavih sveća pa da naše kupatilo dobije novu odoru. Zelena biljka na prozoru ili mala prostirka još jedan su način da oplemenite svoje kupatilo. Prilikom uređivanja kupatila vodite računa da maksimalno iskoristite prostor ali da ne preterate u tome pa da dobije samo jednu prenatrpanu i haotičnu prostoriju u kojoj se osećate stegnuto i zarobljeno. 


Najlepša kupatila – kupatila po meri i želji


Najlepša kupatila nisu samo ona koja imaju skupocene elemente i dodatke. Efekat lepote i sofisticiranosti možete postići ako se dovoljno potrudite i uz pomoć već postojećih elemenata u  kupatilu. Na kraju krajeva, najlepše kupatilo je ono koje uređeno baš po vašoj meri i vašim željama. 


Najlepša kupatila


Mala svetla kupatila 


Sređivanjem kupatila, ne treba potisnuti da on prvobitno treba da bude funkcionalan a potom i estetski lep. Ukoliko imate mala kupatla, kabaste elemente zamenite manjim, tako ćete dobiti na prostoru. Umesto kade, ubacite tuš kabinu. Police neka budu ugrađene ispod umivaonika. Birajte zavese u svetlim nijansama, a to isto važi i za pločice. Tamne boje samo zatvaraju prostor. Preporučljive su samo na nekim detaljima, ali gledajte da to ne bude toliko često. Neka rasvetu čine male spot plafonjerke koje su ugrađene iznad umivaonika. 


Svetla kupatila


Najlepša kupatila – velika harmonična kupatila


Sa druge strane, ukoliko imate veliko kupatilo imate mogućnost da se malo više igrate sa elementima, što nekada ume da bude problem, jer što više imate prostora to je teže odlučiti šta uraditi sa njim i kako ga iskoristiti na što bolji način. 


Mala kupatila


Kod velikih kupatila, ne morate da menjate glomazne elemente, tu je važno da sve ima svoju kompoziciju i da deluje harmonično. 


Rustičnim detaljima do prirodnog izgleda


Za ljubitelje rustičnog stila preporučuju se sitni detalji poput drvenih lampica ili drvenih polica za odlaganje peškira koji će doneti vašem kupatilu prirodni izgled. 


Najlepša kupatila


S obzirom na to da je kupatilo prostorija koju svakodnevno koristimo, njegov izgled je i te kako važan. Da bi vaše kupatilo bilo najlepše ne morate da trošite ogromne cifre, dovoljno je malo mašte i kreativnosti. Iskoristite sve što imate i sredite ga na vaš način. 


Najlepša kupatila su ona koja imaju vaš lični pečat i pružaju osećaj spokoja i mira.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: