Tuš kabine

tus kabina
Tuš kabine su simbol modernog kupatila. Nepogrešive su u ispunjavanje vaših očekivanja kada je u pitanju efikasno i prijatno tuširanje. Bez obzira na mesto koji ste namenili tuš kabini u kupatilu, njegovu veličinu ili stil, izbor tuš kabina je raznovrstan i sa sigurnošću ćete naći odgovarajuću.


Vrste tuš kabina


Ponuda različitih tipova tuš kabina je mnogobrojna. Sve one imaju svoje prednosti i mane. Međusobno se razlikuju po funkcionalnosti, estetici i ceni. Opisaćemo vam tuš kabine sa kadicom i sa ravnim dnom, sa zastakljenim pregradama, zidne tuš kabine, sa zavesama i „walk in“ tuš kabine.


Tuš kabine sa kadicom


Možda i najzastupljenija vrsta tuš kabine jeste ona sa kadicom. Kadice se prave od keramike ili akrila. Mogu biti ovalnog, pravougaonog ili asimetričnog oblika. Dimenzije kadica se kreću od 80cm x 80cm pa sve do 160cm x 90cm. Nude vam se i kadice različitih visina. Poželjno je da uzmete pliće kadice, jer one sa većom visinom mogu da predstavljaju ozbiljan problem starijim licima. Isto tako, možete naći i kadice koje su urađene sa naslonom koji odaje izgled stolice. Dizajneri su sve osmislili kako bi vam tuširanje bilo što komotnije.


Tuš kabine sa ravnim dnom


Tuš kabine sa ravnim dnom su novitet koji pruža posebnu notu vašem kupatilu. Odaje utisak odvažnosti i prirodnosti. Pri izradi ovakve tuš kabine neophodno je da se sa posebnom pažnjom uradi pod kao i odvod. Pod mora biti pod predviđenim nagibom kako bi voda oticala u željenom smeru i da bi se smanjila opasnost od proklizavanja. Ukoliko nije dobro odrađena hidroizolacija, voda može otići u neželjenom pravcu i , na primer, ako živite u zgradi, napraviti ozbiljan problem u stanu ispod vašeg. Međutim, ovakve tuš kabine je veoma lako održavati, jer ne postoje skrivena mesta gde se može formirati kamenac ili buđ. 


Tuš kabine sa staklenim vratima


Vrata na tuš kabini se uglavnom prave od kaljenog stakla. Takođe, možete birati između providnog stakla, matiranog, u boji ili stakla sa određenim detaljima na sebi. Staklene tuš kabine su odličan izbor za kupatilo. Staklenu konstrukciju možete montirati i kao tuš kabinu sa ravnim dnom i kao one sa kadicom. Staklo se drugačije održava u odnosu na ostatak tuš kabine. Ukoliko se odlučite za ovakav tip tuš kabine ona će učiniti da kupatilo izgleda veće u oku posmatrača zahvaljujući providnom staklu.


Zidne tuš kabine


Zidne tuš kabine su idealno rešenje kada je u pitanju ušteda prostora. Ukoliko ih formirate u ćošku kupatila dovoljno je samo da izidate još jedan zid i stavite zavesu na praznu stranu. Zavese su detalj koji vam omogućava da tuš kabinu uklopite u ostatak dizajna kupatila. Možete naći jednobojne zavese, zavese sa motivima plaže i mora, citatima ili junacima vaših omiljenih filmova, serija ili crtaća. Ovakve kabine se ne zidaju do plafona, što dovodi do slobodnog cirkulisanja vazduha, odnosno, povećava se vlažnost vazduha u kupatilu. 


„Walk in“ tuš kabine


Ove tuš kabine se mogu svrstati u podgrupu tuš kabina sa ravnim dnom. One vam omogućavaju veliku dozu slobode i ugodnosti. Jedna od vodećih prednosti tuš kabina sa ravnim dnom jeste ta što možete dizajnirati tuš kabinu van okvira koje bi vam već napravljene kadice odredile. „Walk in“ kabine su uglavnom mnogo većih dimenzija od klasičnih tuš kabina i namenjana su većim kupatilima. Zahvaljujući takvoj prostranosti niste u obavezi da stavite bilo kavu zavesu ili vrata na konstrukciju. 


U ovo savremeno doba sve brzo radimo. Tuš kabine vam omogućavaju da držite korak sa vašim ograničenim vremenom čak i prilikom održavanja higijene. U tuš kabinu možete da odložite sve što vam je potrebno za jedno osvežavajuće tuširanje- od kupke sve do pilinga za telo. One odgovaraju na vaše estetske i funkcionalne zamisli.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: