Dekoracija stola za novu godinu

Dekoracija stola za novu godinu
Kada padnu prve pahulje znamo da je vreme za praznične dekoracije ili da je vreme da krenemo da razmišljamo o njima. Uređivanje doma za praznike jeste poseban doživljaj. To je proces u koji se uključuje cela porodica, te to ima i neku posebnu draž jer su tada svi na jednom mestu. 

Dekoracija stola za novu godinu


Praznično uređenje – porodica na okupu


Kićenje jekle, crtanje pahulja na prozor, stavljanje lampica i sijalica dužinom prozora, samo su neki od dobro poznatih ukrasnih detalja koji se mogu naći u skoro svakom domu i to širom sveta. Tada je crvena boja, boja koja uglavnom dominira, boja ljubavi ali radosti. Za najmlađe se prave pokloni, stavljaju ispod jelke, prave se čarape gde će biti novogodišnjih poklona. Cela kuća tada dobija jedno novo odelo, a i u vazduhu se oseća neka pozitivna energija. 

Dekoracija stola za novu godinu


Menjamo staro za novo 


Nova godina je onaj deo godine kada ostavljamo sve staro i širimo ruke ka nečemu novom. Sve to se može primeniti i na uređenje enterijera. Menjamo stare komade nameštaja novim, prepravljamo staro da bi mu podarili novi izgled. 

Dekoracija stola


Dekoracija stola za novu godinu


Posebnu draž u tim danima ima dekoracija stola za to posebno veče. Tada se posebna pažnja posvećuje detaljima. U stanju samo da provedemo sate i sate kako bismo odabrali adekvatan svećnjak i salvete, koje ćemo na kraju samo mi primetiti. 

Dekoracija stola za novu godinu


Crvena boja u centru pažnje


Ipak, postoje neke univerzalne stvarčice koje doprinose da dekoracija stola za novu godinu bude uzdignuta na poseban nivo. Svećnjak koji može biti manji ili veći u zlatnim i crvenim tonovima uglavnom se nalazi na sredini, kao simbol svetla i nade. Tu su zatim salvete sa različitim dezenima, od detalja sa Deda Mrazom do jelki, snega i pahulja. Trpeza je tada obilna, bogata sezonskim voćem, kolačima različitih vrsta koji se ređaju u prazničnim činijama. Stolnjak je beo sa zelenim i crvenim detaljima. U uglovima se postavljaju male cvećice kako bi se dodatno istakao praznični duh. 

Dekoracija stola za novu godinu


Dekoracija stola za novu godinu jeste pravo umetničko delo ispunjeno sitnim ukrasima koji svaki na svoj način šalju određenu poruku, čineći jedinstvenu koheziju. Crvena boja se viori, praćena zlatnim i zelenim šljokicama.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: