Novogodišnje sveće i svećnjaci

Novogodišnje sveće i svećnjaci
Nova godina spada u univerzalne praznike.  Slavi se od severa do juga.  Praznična euforija počinje početkom decembra, a zahuktava se tu negde oko 20. 12. Počinju masovne novogodišnje kupovine.  Ukrasni papiri, ukrasi za jelku, kolaž papir, sijalice samo su neke od stvari koje se kupuju. Domovi postaju čarobni, prozori sijaju noću, sve dobija novo ruhu – novogodišnje odelo. 

Pored jelke koja je već sada tradicionalni ukras skoro svakog domaćinstva, posebna pažnja posvećuje se novogodišnjoj dekoraciji stola.  Želimo da nam trpeza te noći bude posebna. 


Novogodišnja dekoracija


Stolnjaci raznih novogodišnjih dezena od sneška belića i Deda Mraza do irvasa i poklončića, tu su i novogodišnje čaše i salvete. A posebno mesto zauzimaju novogodišnje sveće i svećnjaci. Uglavnom se nalaze na sredini stola. Deluju graciozno, te sama trpeza dobija neku luksuznu i previnjenu notu. 

novogodisnji dekor


Novogodišnji svećnjaci


Klasični svećnjaci sačinjeni su od tri sveće postavljene tako da daju trougao. Postoje i oni sa većim brojem sveća. Postolje je od keramike, mada je u poslednje vreme sve više onih koji se prave od stalka. Bele, crvene, zelene sveće uglavnom su to boje predviđene za Novu godinu.  Sveće mogu biti dodatno ukrašene zelenom i crvenom srnom. 

dekoracija za novu godinu

Novogodišnje sveće


Pored toga mogu se naći i pojedinačne sveće, specijalno dizajnirane za Novu godinu. Posebno su zanimljive mirišljave sveće. Odabirom jedne takve unećete najlepše i najzanimljivije mirise u svoj dom: od vanile, lavande do cimeta i divlje orhideje. Upravo ćete novogodišnjim svećama učiniti pravu prazničnu atmosferu u kombinaciji sa sijalicama sa jelke. 

dekoracija stola


Novogodišnje sveće i svećnjaci nisu nužno vezani za dnevni boravak. Posle novogodišnje noći uglavnom je njihovo mesto u kuhinji i trpezariji. 

U nekim domovima novogodišnji svećnjaci su deo novogodišnje dekoracije hodnika, dok će novogodišnje sveće upotpuniti vaše kupatilo. 

novogodisnja dekoracija

Novogodišnja dekoracija ostaje sve do sredinje januara, kada prođu svi praznici i proslave. Tada se vraća u kutije do sledeće godine kada će vaš dom tih mesec dana opet biti zamak iz bajke. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: