Klizni plakari u spavaćoj sobi

klizni plakar
Spavaća soba prostorija je u domu koja treba biti jedinstveno opremljena. Tu se pre svega misli na minimalan broj komada nameštaja. Razlog tome jeste i to što ta soba treba biti soba za odmor i opuštanje nakon radnog i napornog dana. 

Pored minimalnog broja komada nameštaja dizajneri savetuju da boje budu umerene, poput plave ili bele. 

Klizni plakari su komadi nameštaja koji će vam pomoći da dobijete na prostoru. Plakari se danas mogu praviti po meri u skladu sa dimenzijama prostorije kojoj su namenjeni. Shodno tome bira se i boja plakara, vrsta drveta koja će se uklopiti sa ostatkom enterijera. Sa druge strane u pitanju je nameštaj koji unosi moderan duh u vašu spavaću sobu.  

spavaca soba

Ovaj tip plakara poznat je kao američki plakari. Sam taj sistem kliznih vrata donosi višestruke prednosti. 


Zašto su klizni ormari pravo rešenje za spavaće sobe ? 


Važno je da unutrašnost sobe bude udobna  i komotna. Jedan od načina da se to postigne jeste da u prostoriji bude što manje nameštaja. 

Ako govorimo o kliznim plakarima oni pogoduju jer klizni sistem čini da se ne zazuzima neki dodatni prostor, te se mogu montirati i u prostorijama malih dimenzija. Osnova je aluminijumska te ih je lako promeniti. 

plakar

Američki plakari se uglavnom prave po meri korisnika. To se odnosi i na unutrašnjost  plakara. Raspored polica, fioka sve se to može uraditi po meri i želji korisnika. 

Novina jeste što se ugrađuje ogledalo kao jedno krilo na vratima kliznih plakara. To ne remeti sistem. Zapravo dodatno štedite prostor jer dobijate dva u jedan – plakar sa ogledalom. Što se tiče mesta pozicioniranja gledajte da to bude duž najvećeg zida u prostoriji. 

ormar

Pored toga što se koriste za plakare klizni sistemi upotrebljavaju se i za: kuhinje, pregradna vrata, kancelarije. Ovakvi sistemi imaju više prednosti. Prema rečima dizajnera sve više su u modi. 

Ukoliko želite da se oslobodite viška stvari, potreban vam je veliki ormar u spavaćoj sobi? Onda su klizni plakari za spavaću sobu pravo rešenje za vas. Osvežiće enterijer i uneće moderan duh u prostoriju.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: