Najlepše kućice za ptice

Najlepše kućice za ptice
Uskoro nam stiže proleće i polako razmišlajmo o uređenju dvorišta i bašte. Svakog proleća i leta uživamo u cvrkutu ptica i evo prilike da baš u svom dvorištu napravite dom za njih. Uz malo vremena i volje, kućica će biti brzo gotova. 

kucice za ptice u dvoristu


Drvene kućice za ptice


Za izradu drvene kuće potrebno je malo mašte i vremena. Materijal je ono što ćete najlakše nabaviti. Za izradu tako male kućice potrebno vam je malo dasaka i nekoliko eksera. Osim dasaka možete koristiti i letvice, tanke oblice…  Uz alat i malo spretnosti, kućica je gotova za tili čas. Ne zaboravite da kućicu prelakirate kako bi ona bila dugovečnija.Obavezno ofarbati kućicu


Kako bi ptica prepoznala svoj dom, bitno je da krov bude ofarban. Možete dodati još neke detalje kako bi kužica bila dekorativna. Izaberite upečatljivu i jarku boju. Smestite je na drvo u dvorištu, zakačite i fiksirajte. Lepi mali detalj u dvorištu će postati sklonište nekoj ptici.

kucice za ptice


Kućice od plastičnih flaša


Osim od drveta, kućicu možete napraviti od starih plastičnih boca. Potrebno je da probušite rupu, ubacite malo slame i grančica, okačite je na drvo i gotovo. Možete je i dekorisati, obojiti ili staviti neki ukras. Ekolozi bi rekli “odpad nije smeće” zato reciklirajte. Osim plastičnih flaša, pogodni su i plastični baloni za vodu, stare pletene korpice, saksije, limenke. Uz lišće, grančice i slamu pretvorićete hladnu  posudu u malo gnezdo.

kucica za pticu od flase


Hranilice za ptice


Pored kućice za ptice potrebna vam je i hranilica. I nju možete da napravite sami. Veoma jednostavno i brzo. Mala flaša, konzerva ili tetrapak mogu vam poslužiti kao hranilica. Ili je jednostavno možete kupiti. Videćete da će se u vašem dvorištu ubrzo nastaniti ptičice. 

hranilica za ptice


Kupite ili napravite kućicu, biće to najlepši detalj u vašem dvorištu ovog proleća. Kućica će ulepšati vaš vrt. Budite kreativni  uzmite materijale, alat i na posao.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: