Kružne stepenice

Kružne stepenice
Ukoliko živite u stanu na dva nivoa ili ste u kući, stepenice su važan element vašeg doma. Stručnjaci preporučuju kružne stepenice kao praktično rešenje. Za njihovu glavnu prednost ističe se to što zauzimaju najmanji deo prostora, a drugo ugrađuju se u male dimenzije otvora, te se štedi prostor kako na gornjem tako i na donjem spratu kuće ili stana. 


Drvene kružne stepenice


Stepenice treba da budu čvrste i jake, jer ipak spajaju dve površine. Mogu biti metalne ili drvene. Drvene su najčešće stepenice u domu. Mogu imati ogradu ili ne. Ograda kao prateći element stepeništa takođte mora biti čvrsta. 

stepenice


Betonske stepenice


Betonske stepenice su takođe sve popularnije, a razloga za to je nekoliko. Prvo, beton je materijal koji je ekonomski isplatljiviji. Stepenice pravljene od ovog materijala su trajne, ne zahtevaju neko preterano održavanje. 

kruzne stepenice


Kombinujte materijale


Stepenice takođe bilo one kružne ili ravne, ima svoje dodatke i pruža prostor za dekorisanje. Tako mogu biti stepenice od betona, ali sa drvenim gazištem. Dizajneri i savetuju mešanje materijala. 

stepenice u hodniku


Svaki stepenik ima svoju prostirku


Možete se igrati pa obojiti gazišta različitim bojama, za one koji su ljubitelji ležernijeg stila tu je i opcija ispisivanja poručica na prednjem delu stepenika. Jedan od načina da ukrasite svoje kružne stepenice jeste i postavljanje prostirki u dužini jednog stepenija. Tu opet možete da se igrate pa da svaki stepenik ima svoju prostirku. 


Klasične kružne stepenice


Za one koji su ipak ljubitelji klasičnog stila, preporučuju se jednostavne kružne stepencie sa providnom ogradom kojom će se uneti u svoj dom luksuz i eleganciju.

stepenice


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: