Kupatila ideje

Kupatila ideje
Kao što se kuhinja srce doma, a dnevni boravak mesto gde najviše vremena provodimo, tako  bi kupatilo trebalo da bude odraz oaze mira. Da biste uredili svoje kupatilo nije vam potreban veliki budžet jer uz pomoć malo mašte i kreativnosti možete dobiti jedinstvena kupatila. 


Prefarbajte pločice


Najjednostavniji način da promenite izgled vašeg kupatila jeste ako prefarbate pločice. Proces je jednostavan i lak. Potrebno je da dobro očistite pločice . Lak za pločice i adekvatnu podlogu možete naći u specijalizovanim radnjama.  Nešto više o pločicama, njihovom izboru za kupatila možete se informisati na ovom linku. 

Kupatila ideje


Svetle boje na podovima i zidovima


Da učinite kupatilo vizuelno većim odlučite se za svetle boje na podovima i zidovima, a da detalji poput peškira ili pribora budu u jarkim tonalitetima.  


Rasveta


Jedan od načina da promenite prvobitni izgled kupatila jeste rasvetom. Rasveta je jedan od važnijih elemenata koji nije nužno važan samo za dnevne boravke već svoju ulogu ima i u kupatilu. Za manja kupatila možete postaviti plafonjerku ili ugradno svetlo iznad lavaboa, dok se kod većih kupatila mogu ubaciti podne i zidne lampe kojima ćete stvoriti utisak prirodnog  svetla. 


Ne zatrpavajte kupatilo nepotrebnim detaljima


Vodite računa o dimenziji kupatila, te kod malih kupatila ne držite nepotrebne stvari kojima samo zatrpavate prostor.  Bićete oduševljeni kada vidite da kupatilo i sa malim brojem elemenata može izgledati sofisticirano i modern. 

Kupatila ideje


Igrajte se 


Kod velikih kupatila imate više prostora za igranje. Možete ubaciti prostirku ili tepih. Danas je veiliki izbor prostirki od jednobojnih do modela sa različitim dezenima koji će oplemeniti vaše kupatilo. 


Sanitraija je važna


Kvalitet sanitarnih elemenata je važan za kupatilo i ne samo u estetskom smislu, već i u funckionalnom.  Birajte one elemente koji će se uklopiti u ostatak enterijera.  Birajte prostrane kada za velika kupatila. Izbor je veliki tako da možete birati između klasičnih belih to kada koje su asimetrične i koje će učiniti vaše kupatilo neobičnim. Kod manjih se preporučuju tuš kade ili male ugoane kade. 

Kupatila ideje


Ormarići za kupatilo


Ne zaboravite na detalje i sitnice koje su na svakodnevno potrebne te ih je potrebno čuvati. U tome vam mogu pomoći ormarići za kupatilo. Oni nam pomažu da sve te sitnice smestimo, dobijamo na prostoru i činimo kupatilo lepšim. Danas je njihov izbor veliki, jer postoje različiti dezeni, modeli, oblici i boje. Odaberite onaj koji će vaše kupatilo upotpuniti i učiniti prijatnim na oko. 

Kupatila ideje


Ideja za uređenje kupatila je mnogo, a za koju ćete se vi odlučiti zavisi šta želite da postignete promenom . Za koji god stil da se odlučite neka to bude onaj kojim će vaše kupatilo učiniti mestom za uživanje i opuštanje. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: