Mozaik pločice u kupatilu

Mozaik pločice u kupatilu

Želite da menjate dizajn enterijera vašeg kupatila? Dosadila vam je boja zidova, niste zadovoljni rasporedm polica, a ne znate odakle da počnete. Pre nego što se upustite u proces renoviranja, valjalo bi da napravite jedan plan. Uz dobar plan i malo mašte možete napraviti mala čuda u svom kupatilu. 


Napravite plan


Prva stvar koju treba da uzmete u razmatranje jeste dimenzija vašeg kupatila. Shodno tome možete planirati dalje korake. Ukoliko imate malo kupatilo onda se preporučuje da ga uredite minimalistički, bez preteranog trpanja predmeta, jer ćete dobiti ostavu, a ne kupatilo. Drugo, zidove uvek bojite u svetljije nijanse jer one stvaraju vizuelno veći prostor, odnosno dodatno ga otvaraju. Tu monotoniju možete razbiti detaljima poput ormarića. 

Mozaik pločice u kupatilu


Crno-bela kupatila su uvek u modi


Sa druge strane u velikim kupatilima imate veću slobodu kombinovanja. Tako se možete igrati sa bojama a  i imate više prostora, tako da možete ubaciti drvenu policu, pa platenu korpicu, cveće na prozoru.  Crno-bela kupatila i dalje ne izlaze iz mode. Poznato je da crno- bela kombinacija jeste klasik nad klasicima sa kojim se nikada ne greši. Beli zidovi, crni detalji i dobijate elegantno kupatilo. 

Mozaik pločice u kupatilu


Mozaik pločice u kupatilu


Jedan od načina pomoću kojeg možete menjati izgled svog kupatila jeste ubacivanje mozaik pločica u kupatilo. Mozak jeste tehnika kojom se spajaju raznobojini oblici kockica kamena, keramike ili stakla.  Tehnika je zaživela u periodu humanizma i renesanse i u početku se vezivala za katedrale i ukrašavanje prozora, da bi svoju ulogu proširila i na druge sfere. Tako danas imamo keramičke pločice čiji je dezen upravo mozaik. Kombinacije tih kockica su raznovrsne, te možete naći crno-bele koje su najučestalije, ali i kombinaciju drugih boja. 

Mozaik pločice


Prilikom odabira mozaik pločica gledajte da to bude u skladu sa ostatkom enterijera kupatila. Mozaik pločice u kupatilu daju poseban izgled vašem kupatilu. Deluju moderno i drugačije, svakako. Mozaik pločice možete imati samo na podu ili recimo jednom zidu. 

Mozaik pločice

Ne bojite se da se eksperimentišete. Odaberite onaj model koji će vaše kupatilo učiniti drugačijim i lepšim. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: