Minimalizam u dečijoj sobi

Minimalizam u dečijoj sobi
Minimalizam, stil u enterijeru koji se vezuje za Skandinaviju. Jednostavne linije, dve boje, uglavnom bela i crna, ništa preterano, već umereno, glavne su njegove karakteristike.  Simbol je elegacnije i smirenosti. 

Stil je već rasprostranjen širom sveta i ne vezuje se samo za skandinavske države. U početku je bio simbol dnevnih soba, sada je minimalistički način uređenja prisutan i vidljiv i u drugim prostorijama kao što su kuhinje i kupatila. Verovali ili ne i dečije sobe se mogu urediti na minimalistički način. 


Dečije sobe pune igračaka


Dečije sobe su uglavnom sve samo ne jednostavne. Prepune su igračaka, društvenih igara, bojica, plastelina, malih komada nameštaja, lutaka i autića. Posteljina je u znaku omiljenog crtanog junaka, zavese su šarene. Kod momaka ima malo mornarskog stila, kod devojčica je sve u pink ili crvenoj boji. Detalji su šareni i u jarkim bojama.  

decija soba


Minimalističke dečije sobe


To ne znači da su sve dečije sobe iste.  Neki roditelji žele da soba njihovih mališana bude jedinstvena, a opet jednostavna. Žele da to bude prostor u kome će oni odmarati, uživati i opuštati se. A najbolji način da to postignu jeste da im sobu urede minimalistički. 

minimalizam


Šta to znači u praksi? 


Zidovi su uglavnom beli. Po koja slika na zidu, ništa preterano.  Od nameštaja samo ono što je potrebno. Sto, stolica, krevetić i ormar, lampa u uglu. Sobe za dečake su uglavnom belo plave, dok se kod soba za devojčice bela boja preseca rozim nijansama. 

mala decija soba


Razbijte monotoniju detaljima


To ne znači da sobe mališana treba da budu sterilne i prazne. Minimalizam se preseca upravo tim malim detaljima, sitnicama jer upravo ti detalji upotpunjuju enterijer. Lutke kod devojčica, mala stolica za nju i njenu lutku prijateljicu, dok je kod dečaka to mali kamion ili autić na struju koji ga čeka blizu kreveta. 

soba za decu


Ukoliko se spremate za veliko spremanje doma, eto prilike da promenite i dečiju sobu.  Preuredite kutak vaših mališana. Napravite tako da to bude njihova oaza mira.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: