Pločice za kupatilo

Pločice za kupatilo
Renoviranje kupatila zahtevan je proces i traži dobar plan i vreme za njegovu realizaciju. Prilikom izrade plana za adaptaciju i renoviranje kupatila treba imati na umu nekoliko važnih stavki. Pitanja koja se nameću jestu kakav izgled želite da ostvarite? Da li menjate sve ili neki element? Želite da zadržite klasičan izgled u kombinaciji sa modernim? Kada odgovorite na ova pitanja možete krenuti sa procesom renoviranja. Videćete da je ponekad promena jednog elementa dovoljna da vaše kupatilo dobije novo „odelo“.


Veliki izbor pločica za kupatilo


Pločice za kupatilo jesu važan i sastavni element svakog kupatilo. Njihov izbor na tržištu je veliki od podnih i zidnih, do keramičkih i granitnih. Veliki izbor boja, dezena, oblika i kombinacija koje svako može da ukombinuje i prilagodi svom ukusu i stilu, ali i ostatku enterijera. 


Za mala kupatila birajte svetlije pločice


Prilikom odabira pločica za kupatilo treba voditi računa i o veličini kupatila. Za mala kupatila birajte svetlije nijanse pločica. Tu se pre svega misli na krem boju, belu i oker. Svetle nijanse otvore prostoriju, tako da ona deluje znatno prostranije nego jeste. Možete i da se igrate, pa da tamnije nijanse stavite na jedan zid. Na ovaj način ostvarićete konstrast.  


Pločice za kupatilo


Stručnjaci savetuju da se iznad umivaonika ili u tušu postave dekor pločice ili mozaici, ali onda ostatak mora biti u jednoj boji, kako ne bi delovalo previše napadno i neskladno. 


Moderno kupatilo


Kamen, mermer ili drvo za prirodni izgled


Pločice za kupatilo koje imitiraju prirodne materijale poput kamena, mermera i drveta postaju sve popularniji u svetu enterijera, te je sve više onih koji se odlučuju za njih prilikom renoviranja kupatila. Donose prirodni izgled, sofisticiranost i određenu dozu elegancije. Kada birate druge elemente za kupatilo vodite računa da budu napravljeni od kvalitetnijih materijala koji će pre svega biti otporni na vlagu. To je jako važno, s obzirom na to je ovo prostorija gde je zastupljena velika količina vlažnosti. 


Drvo u kupatilu


Važno je da vam bude prijatno 


Iako kupatilo nije prostorija u kojoj provodite najveći deo svog vremena, važno je da i ono bude uređeno tako da se u njemu osećate prijatnim. Odabir adekvatnih pločica za kupatilo doprineće upravo tome. Zato je važno da ne žurite već da napravite selekciju, raspitate se kod prijatelja, poznanika, rođaka i onda donesete odluku, bez obzira da li kupujete pločice za kupatilo, kade, tuš ili prostiruku. 


Savetuje se da prvo završite sa tim većim elementima poput kade, pločica, umivaonika a da se kasnije usredsredite na propratne elemente kao što su ormarići, prostirke, zavesica za prozor, ogledalo. 


Mirišljave sveće i saksije kao dodatni element


Kupatilo možete osvežiti i malom saksijicom ili mirišljavim svećama. Drveni ormarići takođe mogu biti dobar odabir ili drveni odlagači za peškire. Vodite računa da ne bude previše šareno već da se sve međusobno uklapa i daje jednu opuštajuću atmosferu. Ukoliko imate kadu, možete se odlučiti za vertikalne ormariće jer ćete tako dobiti na prostoru, a boju zavese ukombinujte sa pločicama. 


Pločice za kupatilo


Poslednja ali ne i manje važna stvar jeste osvetljenje. Uz pomoć dobrog osvetljanja vaše kupatilo može poprimiti potpuno drugačiji izgled. 


Svaki element jeste podjednako važan, od pločica do sijalice. Zato je važno da im posvetite dovoljno pažnje, samo tako ćete ostvariti izgled kupatila kakav ste zamislili.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: