Staklene površine u kuhinji

Staklene površine u kuhinji
Materijal koji se sve više koristi u dizajnu enterijera jeste staklo. Najčešća primena vidljiva je u kuhinji.  Uloga i izgled kuhinje menjali su se kroz vreme. Dok su u početku to bile male prostorije u kojoj je bio kazan ili šporet na drva, danas je to opremljena prostorija u kojoj počinjemo dan sa najdražima. 


Menja se materijal, menja se njegova upotreba


Pored toga što se menjao materijal  koji se koristio za opremanje kuhinja, menjala se i njegova upotreba, prateći potrebe i stil korisnika. Tradicionalne kuhinje pravljene od punog drveta, gde je braon boja bila u centru fokusa. Kod modernih dominiraju više sofisticiraniji materijli. Savremene kuhinje imaju raznolike oblike i energične boje. 


Staklne površine u kuhinji sve češći izbor 


Uvođenjem stakla u dizajn enterijera kuhinje, dobija se veća prozornost a i prostor deluje veće.  Staklo se najčešće koristi za izradu radnih površina, koje postaju sve češći izbor. Stakla za kuhinje mogu biti samo nastavak već postojeće radne površine ili zamena klasičnih pločica. 


Čvrst, otporan materijal


Jedan od razloga sve veće primene stakla u dizajnu jeste napredak tehnologije pa samim tim i obrada stakla koja je postavljena na veći nivo usled čega se dobija čvršći i jači materijal,otporan na toplinu ali i udarce.  To je važno jer se u kuhinji uvek nešto kuva, temperatura je uvek veća, a površine i služe za seckanje, deljenje i pravljenje. 


Lako se održava


Druga pozitivna strana jeste jednostavno održavanje. Kadai mate staklenu radnu površinu ne morate brinuti o održavanju. Nakon što završite sa poslom dovoljno je da prebrišete toplom vodom i fleki neće biti. Sama postojanost i glatkoća čine površinu lakom za održavanje bez vidljivih oštećenja. 


Staklo u boji


Ono što ih dodatno čini adekvatnim jeste mogućnost da ih prilagodite svom ukusu, tako što možete menjati staklo i uzeti neko u boji koje će imati dekorativne detalje i motive. To će vašu kuhinju učiniti unikatnom, sa prizvukom elegancije i prefinjenosti.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: