Blok kuhinje

Blok kuhinje
Postoji jedna umotvorina, ne zna joj se tačan autor, a koja kaže da su kuhinje osmišljene da ujedine porodice. U početku su to bile prostorije sa kazanom, gde su majke kuvale ručak za celu porodicu, a deca sedela oko i slušala priče i grejala se. Onda su se vremenom stvari promenile na bolje, pa su kuhinje dobile svoj status kao posebne prostorije u domu, gde sve počinje i završava se. To je mesto topline i zajedništva. I u toj ulzi je ostalo do dana današnjeg. Ono što se menja jeste način uređivanja. Iz godine u godinu menjaju se stilovi, ideje, pa se kuhinja prilagođava tim promenama, ali zadržava svoje korene, ostaje mesto okupljanja. 


Blok kuhinje – savremeno rešenje


U poslednjih nekoliko godina sve je više interesovanja za blok kuhinjama, posebno među onima koji žive u malim stanovima i gde je svaki centimetar prostora važan. Oni su uvek u potrazi za praktičnim rešenjima koji će im pomoći da dobiju na prostorima. Zato su blok kuhinje za njih idealne. Ne samo da su praktične i funckionalne, već su i estetski lepe. 

Blok kuhinje

Kao što i im samo ime kaže u pitanju su kuhinje gde su svi elementi povezani tako da čine jedan blok. Dakle, radna površina, šporet, police, sudopera sve je to povezano jednom dužinom čineći jedan blok ili seriju. Time dobijate prostor, a sve zadržavate. 


Blok kuhinje po vašoj meri


Druga prednost blok kuhinja jeste što se mogu praviti po meri. Modulirane, pravljene po vašim dimenzijama i meri, tako da nećete više brinuti da li će imati mesta za sto i stolice i da li je šporet udaljen ili ne. Samim tim što se prave po meri, pruža vam se mogućnost da sami birate, boju, dezen, veličinu, sitne detalje. Vi odlučujete da li želite da imate dve ili tri viseće police ili samo jednu veliku, sa koje strane želite aparate i kakav dezen pločica. Da li želite puno drvo ili ivericu, mat ili sa sjajem?

kuhinja


Kuhinje sa ugradnim svetlom


Treća prednost jesu ugradna svetla tako da vam obasjavaju prostor dok radite. Dizajnirana tako da bacaju svetlo pod jednakim uglom, pa neće biti potrebe za dodatnim svetlom. 

kuhinje


Blok kuhinje nisu vezane samo za male stanove i garsonjere, već svoje mesto mogu imati i u prostranim stambenim objektima. Samo su ti mogućnosti veće. Sve ostalo je isto. 

kuhinja i trpezarija


Ukoliko razmišljate o uređenju kuhinje, razmislite o blok kuhinjama – praktičnim i estetski lepom rešenju 21. veka. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: