Moderne trpezarije

Moderne trpezarije
Često se za izraz moderno vezuje neka avangarda, nešto neobično, a zapravo moderno može biti podjednako jednostavno. Tako su moderne trpezarije zapravo one u kojima vlada jednostavnost sa stilom. Kako to ostvariti? Na koji način urediti trpezariju sa stilom da izgleda kao da je iz časopisa?


Vintidž trpezarije


U poslednjih nekoliko godina na velika vrata vratio se vintidž stil. U pitanju je pravac koji je nekada bio boroj jedan, a izgleda da se opet penje ka vrhu. Vintidž šik trpezarije jesu miks minimalizma koji dolazi iz Skandinavije u kombinaciji sa starinskim drvenim stolicama i retro navlakama. Neobične dekoracija izražena kroz detalje poput pločica ili radnih površina dodatno će doprineti novom izgledu vaše trpezarije. 


Ekologija u trpezariji


Kako je pitanje ekologije u poslednjih nekoliko godina isplivalo na površinu gorućih problema, tako je svoj put našlo i u uređenju stana. Tako se u moderne trpezarije ubrajaju i ekolokše trpezarije odnosno one gde je akcenat na prirodi.  To se ogleda u lusterima pravljenim od grančica sa LED sijalicama. Sto je napravljen od drveta cementa, dok su navlake za stolice od prirodnih materijala. 


Opuštena trpezarija


Opuštene trpezarije su takođe sve popularnije. Predviđene su za manje porodice, gde postoje različite varijante za sedenje. Tako ćete imati stolicu, tabure, gomaznu fotelju i okugli sto od punog drveta. Rustečni luster, šareni materijali navlaka – sve to doprinosi razigranom stilu i osećaju opuštenosti. 


Jesenja trpezarija


Živahna trpezarija je ona gde su boje u centru pažnje. Jaka crvena, žuta, oker izražene kroz stolnjak, pločice, putarije ili luster. Uz to dodajte pun drveni sto i stolice i dobićete trpezariju u jesenjim bojama. 


Minimalističke trpezarije


Minimalističke trpezarije kao što smo na samom početku napomenuli su uvek u modi.  Neutralne nijanse, sve je svedeno, odmereno, ništa ne odskače. Sve je podređeno tom mirnom tonu i spokoju. 


Zemljane trpezarije


Tu su i zemljane trpezarije. Njihovi glavni aduti su cveće i uramljene biljke sa stolicama i stolom od drveta, dok su zidovi okrečeni u zeleno pastelnoj nijansi. 


Ukoliko još uvek niste odlučili kako i na koji način da uredite svoju trpezariju, a da prati savremene trendove, možda vam neka od gore pomenutih ideja pomogne. Ohrabrite se i krenite sa uređenjem, podarite vašoj trpezariji moderan izgled. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: