Staklo umesto pločica u kuhinji

Staklo umesto pločica u kuhinji
Trend koji se sve više širi u svetu i osvaja u potpunosti dizajn enterijera  jeste postavljanje stakla u kuhinji. Staklo se postavlja umesto pločica a prema rečima mnogih dizajnera jedan od glavnih razloga jeste praktičnost koju staklo poseduje.


Staklo je izdržljivije i lakše se održava


Staklo je znatno izdržljivije i održava se lakše nego pločice. Zaboravite na sate i sate ribanja izmešu fuga, jer staklo nema vidljive fuge i to je ono što mu u startu pruža prednost. Druga pozitivna stvar jeste što se pravi po meri. To znači da tek kada završite sa celokupnim montažnim procesom kuhinje sledi merenje i uzimanje mera za staklo.  Dizajneri savetuju da se ugradi u predelu iznad šporeta. Razlog tome jeste njegova otpornost i izdržljivost na visoke temperature. Gledajte da to bude staklo debljine između 6 i 8 mm. 


Stakl u kuhinji


Veliki izbor stakala za kuhinje


Kada je reč o boji, ne postoji neko pravilo niti ograničenje. Može biti jednobojno, ali i u bilo kojoj drugoj boji. Mogu biti sa odštampanom slikom ili šarom. Ukoliko se odlučite za staklo sa šarom onda morate voditi računa o boji fontova, jer boja stakla mora da se uklopi sa fontovima kuhinje. Ovi modeli se preporučuju onima koji ne vole pravila i vole da eksperimentišu. 


Staklo umesto pločica u kuhinji


Pobornici minimalističkog stila biraće neutralnije boje, s obzirom da se sa njima ne može pogrešiti, jer su to kombinacije koje nikad ne izlaze iz mode. 


Postavlja se lako 


Što se tiče njegovog postavljanja, procedura je sledeća. Staklo u boji se uglavnom lepi bezbojnim silikonom, dok se preporučuje da stakla sa dezenima i šarama preporučuje kajlujete ili lepite na kantove. U slučaju spoja stakla i radne povšrine obavezno se silikoniše neutralnim silikonom ili sanitom, zato što oni sprečavaju da se stvara buđ ili vlaga. 


Staklo umesto pločica u kuhinji


Pored funkcionalne strane, jer se i postavlja da bi zaštitio zid od prskanja, staklo ima i tu estetsku stranu, jer upotpunjuje prostor i daje mu pečat elegancije i otmenosti. 


Kombinujte ga sa pločicama


Staklo možete kombinovati sa pločicama, tako da pločice zadržite dužinom jednog zida  i na podu, a da staklo bude samo u jednom predelu. Na ovaj način spojićete klasično i moderno. Kuhinja će i dalje biti toplo mesto gde se svi okupljaju, a ujedno će imati taj neki pečat modernog i otmenog. 


Staklo umesto pločica u kuhinji


Ako razmišljate o renoviranju kuhinje, evo ideje oko koje se sigurno nećete pokajati. Zamenite pločice sa staklom . 


Za kuhunje koje prate trendove, za kuhinje sa stilom !


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: