Zavese za dečiju sobu

Zavese za dečiju sobu
Uređivanje dečije sobe može biti pravi izazov ali i avantura. Pre nego što se upustite u ceo taj proces razmislite šta želite da ostvarite. Kakvu sobu želite za svoje mališane? Da li želite neko mirno mesto za njih ili pak drugačiju sobu opremljenu kao iz bajke?


Zavese za muške sobe


Ako imate dečaka gledajte da ubacite neke elemente iz njegovog omiljenog crtanog filma. To može biti zavesa sa njihovim omiljenim herojem ili pak tepih sa autićima i tenkovima. Neka zidovi budu u plavoj ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Gledajte da ne prenatrpate prostor, jer onda neće imati gde da se igra sa igračkama. 


Radni sto, stolica, ormar i lampa, sasvim su dovoljni. Detaljima poput gore pomenute zavese ćete upotpuniti prostor. Iznad kreveta ili stola postavite policu za knjige, društvene igre i igračke. Prilikom odabira zavesa gledajte da budu čvrste i guste tako da sunčani zraci ne mogu odmah da prodru. 


Soba za devojčice sa šarenim zavesama


Kada je reč o devojčicama, njihove sobe su uglavnom pretvorene u dvorce iz bajki, gde uglavnom dominira roze boja, sa detaljima u srebrnoj ili zlatnoj. Roze krevet, pa je tu i tepih sa omiljenom princezom. Zavese imaju vesele dezene, od cvetića i leptirića do čarobnih štapića i srca. Ostavite im prostor za igračke i lutke. Devojčice vole da imaju svoj prostor koji pretvaraju svoj kutak gde ispijaju kafe i čaj iz dečijih čajnika sa svojim lutkama. 


Dečije sobe – svet iz bajke


Danas je tržište prepuno kreativnih rešenja i modela za uređenje dečijih soba. Mogu se čak praviti i krevet po meri u obliku koje vaše dete želi. Sve popularniji su krevetići u obliku automobila ili cipelica za devojčice. To su sada umetnička dela koja se prave od punog drveta. Samim tim duže traju i ne gube prvobitni izgled. Što se tiče rasvete možete birati između lampi različitih oblika i dezena, do ugradnih plafonjerki. Gledajte da dečija bude soba njihov svet u koji oni odlaze da se odmaraju, uživaju i igraju. To je prostorija u kojoj započinju i završavaju svoj dan. Uredite je tako da bude prijatna i topla. Tajna je u jednostavnim detaljima!


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: