Kako sve možete postaviti TV?

Kako sve možete postaviti TV?
Gotovo da ne postoji dnevni boravak koji nema jedan televizor. Iako je tehnologija napredovala i sve što želimo da pogledamo možemo i preko kompjutera, tradicija gledala TV-a zadržala se kod mnogih. Tako TV ostaje i dalje centralni komad svakog dnevnog boravka. 


Televizori su nekada bili srednjih dimenzija, tako da nisu zauzimali previše prostora ali su opet pružali neki  drugačiji pečat dnevnoj sobi. U četvrtoj tehnološkoj revoluciji televizori su glomazni što može predstaviti problem.  


Nekoliko ideja za postavljanje TV-a


Postoji nekoliko načina kako da postavite TV a da se to uklopi sa ostatkom enterijera vaše dnevne sobe. Adekvatno rešenje zavisiće od veličine prostorije, mesta gde želite da postavite TV i dimenzije ovog aparata. 


Kako sve možete postaviti TV?


Jedan od načina za postavljanje TV – stalak 


Jedan od načina da postavite TV i ujedno ga uklopite sa ostatkom enterijera jeste odabirom adekvatnim stalkom za TV. Pritom, stalak vrši multifunkcionalnu ulogu jer pored toga što ćete dobiti postolje za TV, dobićete mesto za vaše sitnice poput sitnih kablova i drugih propratnih uređaja. 


Polica za tv


TV stalak sa horizontalnom policom


Horizontalni TV stalak sa dodatnom horizontalnom policom koja se montira na zidu jedno od zanimljivijih rešenja za kombinovanje. Možete dodati i nekoliko vertikalnih polica obloženih zanimljivim tapetama. O tapetama smo posvetili poseban tekst koji možete pronaći ovde. 


TV stalak može biti izrađen i od drveta. Njegovim postavljanjem dobićete atraktivan i topao utisak u prostoru.  Postavljanje TV uz pomoć nosača


Lepše rešenje jeste postavljanje TV –a na zid uz pomoć nosača. Danas je to jedno od modernijih rešenja. Uz pomoć nosača za TV iskoristićete prostor u potpunosti. Plus dobijate prostor ispod televizora koji možete iskoristiti za dekoraciju ili neki manji stočić. 


Nosač za tv


Ukoliko se odlučite za ovu opciju, gledajte da TV ne bude postavljen previše visoko, jer se dobija utisak kao da ste u bioskopskoj sali, a ne u svom dnevnom boravku.  Ako želite da pored funkcionalnosti, svoj dnevni boravak učinite i modernim onda kombinujte otvorene i zatvorene police sa jedne ili druge strane televizora. TV je i ovde montiran na nosaču. 


Napravite „lažan“ zid 


Jedno od kreativnih rešenja jeste za sve one koji imaju veliku dnevnu sobu jeste da “lažirate” zid od drveta i da na taj postojeći zid postavite ploče koje će biti oplemenjene u iverici, a dezen koji će biti u tonu sa ostatkom enterijera. Od tog istog dezena možete napraviti horizontalne police na koju ćete postaviti druge uređaje. Nosač za TV pričvrstite za ploču od iverice  i dobijate prostor da i iza lažnog zida za kablove, zvučnike i druge prateće elemente. 


Polica za tv


Koji izbor će biti vaš, zavisiće od toga šta želite da postignete i na koji način, ali će na odabir uticati dimenzije TV-a, kvadratura prostorije i njen enterijer.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: