Kamin u dnevnom boravku

Kamin u dnevnom boravku
Dok vatra pucketa iz kamina, čitate omiljenu knjigu, zavaljeni u fotelju u uglu u vašem dnevnom boravku. Imate osećaj kao da ste u filmu. Pored toga što stvara bajkovit osećaj, kamin je veoma praktičan. Zimi služi da ugreje prostoriju, a kada prođu hladni dani, i dalje upotpunjuje vaš dom. 

Imati  kamin u dnevnom boravku je čak i romantično. Sama pomisao na njih tera vas da se vratite u prošlost i zamislite porodicu okupljenu u dnevnom boravku pored kamina dok neko za klavirom peva praznične pesme. Ali, kao i sve drugo, i kamini su se promenili. I – ostali moderni.


Dajte šmek vašem domu


Ako tek želite da ugradite kamin u vaš dnevni boravak, doneli ste odličnu odluku. Kamin će dati šmek vašoj dnevnoj sobi. Neka vaš kamin bude u centralnom delu sobe, kako bi bio u „centru pažnje“.  Klasičan kamin pravougaonog oblika daće vam prostora i za vaše omiljene fotografije. Ne zaboravite da će vam trebati mesto i za cepanice pored kamina. Bilo da je od kamena ili drveni, kamin će vam osvežiti ambijent i uneti toplinu u dom.

Kamin u dnevnom boravku


Moderno, a jednostavno


Imate veliki dnevni boravak, a pratite trendove. Odlučite se za  kamin koji se celom dužinom pruža do vrha prostorije. Naravno, vatra će goreti samo u donjem delu, dok ćete gornji moći da koristite kao klasičan zid. Vaš nameštaj mora biti uperen ka njemu. Kako bi vaš dnevni boravak izgledao moderno, kaminu možete dati izgled kakav želite. On može biti kameni ili ciglani. Ono što je važno je da su kamini ponovo u modi!


Drveno je uvek pravi izbor


Volite da pratite novine, ali nekih se stvari ne odričete. Drveno je onda uvek pravi izbor. Dvosed je ispred, pored stočić, a tu je i drvena pletena korpa sa cepanicama. Ambijent upotpunjuje mekani tepih i časopisi u kutiji pored kamina. Ali, morate biti oprezni. Kamini sa drvenim licem su lepi, ali morate obratiti pažnju da koristite farbe za drvo otporne na vatru. 

Kamin u dnevnom boravkuAvangarda 


Ova reč vas opisuje. Volite da budete ispred svog vremena. Želite da vaš dnevni boravak bude drugačiji. Zato vaš kamin može biti od keramike. Pustite mašti na volju. Neka ceo zid bude namenjen kaminu. U jednom delu pucketa vatra, ispod je deo za cepanice. Pored kamina, iznad cepanica nalazi se polica za lampu, knjige i neki suvenir sa putovanja. Ako volite i da čitate, možete u tom delu ostaviti i jastuk i prostirku. Spojite lepo i korisno!

Kamin u dnevnom boravku


Fokus vaše sobe 


Jedno je sigurno, vaš kamin je fokus vašeg dnevnog boravka. Ali ne zaboravite da detalji čine potpun izgled. Koliko će doći do izražaja zavisi i od boje u koju je okrečena prostorija, zavesa, tepiha, nameštaja. Uklapajte boje i materijale, ali ne libite se da budete drugačiji. Probajte nešto novo. Nek vas vaš kamin „obasja“ inspiracijom. 

Kamin u dnevnom boravku


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: