Prostrani dnevni boravak na potkrovlju

Prostrani dnevni boravak na podkrovlju
Potkrovlja su se ranije koristila kao ostava, gde su se ostavljale stare stvari, nepotrebne za korišćenje. U zgradama su to bile sobe koje su se izdavale studentima kojima je bilo potrebno bilo kakvo prenoćište. Vremenom se to promenilo pa su potkrovlja postala omiljeni deo za stanovanje. Umetnici su često živeli u potkrovlju. Danas nije to samo vezano za umetnike već i za ostatak stanovništva. 

potkrovlje


Stručnjaci upozoravaju da je potrebno vreme i strpljenje da bi se uredilo potrkovlje, upravo zbog specifičnih kosih zidova. Uz dobar plan i organizaciju možete urediti potkrovlje kao iz časopisa. 


Dvosed, okrugli sto i lampa


Pregrađivanje prostorija je karakteristično baš za potkrovlja. Pregradni zidovi ili improvizovani zidovi u vidu zavese ili vrata kako bi se dobilo na prostoru. Kada je reč o dnevnom boravku da biste dobili prostrani potrebno je da birate komade nameštaja koji nisu previše glomazni i koji se mogu uklopiti u postojeću dimenziju prostora. Dvosed ili dve fotelje, okrugli sto i eventualno jedna ili dve manje police. To je sasvim dovoljno za jednu dnevnu sobu. Možete potom ubaciti neki omanji tepih i po koju lampu u uglovima ako ima prostora pod uslovom da se ne remeti prvobitna zamisao. 

dnevni boravak


Centralno svetlo i svetli zidovi


Trebalo bi da postoji jedno centralno svetlo koje može biti videli luster ili plafonjerka. Vi odlučujete koja će se varijanta bolje uklopiti. Kada je reč o bojama zidova birajte svetlije tonove, jer ćete ostvariti vizuelni efekat i dnevna soba će delovati prostranije.  Tamniji tonovi se preporučuju za detalje poput stola ili pak tepiha. Svetlo bi trebalo da bude slično prirodnom iz istog razlgoa. To se odnosi i na zavese. 

uredjenje potkrovlja


Prostrani, a komotni


Ne trpajte stvari kako ne biste dobili ostavu. Dnevni boravak treba da bude mesto u kome ćete uživati nakon napornog dana i nedelje, gde ćete se okupiti sa najdražima. Zato i treba da bude rasterećen i komotan. 

dnevni boravak na potkrovlju


Urediti dnevni boravak u potkrovlju nije nemoguća misija. Uz malo mašte, dobre organizacije i dobićete prostrani dnevni boravak, mesto u kome ćete uživati. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: