Dvorište od kamena

Dvorište od kamena
Prilikom uređivanja dvorišta vodite računa da su stepenice uvek čiste, da baštenski alat nije napolju. Ofarbajte ogradu ukoliko primećujete da bledi od sunca. Ne zaboravite na osvetljenje. Tu se možete poigrati. Ukoliko imate stazice možete postaviti podne lampione koji će osvetljavati put, a možete se odlučiti i za klasične baštenske lampe. 

Cveće je nezaobilazan detalj svake bašte. Gledajte da jednom nedeljno čistite baštu od korova, da redovno salivate posađeno cveće. 


Ukoliko imate dvorište i želite da unesete neku promenu onda razmislite o kamenu. Cveće, drvo i kamen, tri su nezaobilazna detalja svakog dvorišta. Materijal je dugotrajan, što znači da neće tek tako propasti. Kamene staze, pločnice, ograda, stepenice učiniće vaš boravak u dvorištu zanimljivim i intresantnim.


Kamena staza, okosnica za česmu ili ukras za cveće


S obzirom na to da postoje različiti oblici kamena, možete se igrati i kombinovati sve te nijanse i dobiti zanimljivo i interesantno dvorište. Uklapajući kamen možete napraviti stazu, nalepiti ga na temelj kuće, napraviti okusnicu za česmu ili ukrasiti vaše cveće. Kamen je takav da ga možete iskoristiti za različite stvari. 


Kamen u boji 


Svaki detalj u dvorištu zapravo je dekorativan. Detaljie od kamena uvek možete lepo kombinovati sa ostalim vrstama materijala. Ona odaje prirodnost i pored cveća i drveća izgledaće kao da je prirodno tu, Neće odskakati od okoline. Možete takođe koristiti i kamenje u boji za dekorisanje vašeg dvorišta, takođe i oblik kamena može biti po vašoj želji.


Kamena fontana


Lomljenim prirodnim kamenom možete obložiti stazu, obložiti zid kuće, napraviti roštilj od kamena, česmu, ukrasiti vaše cveće žardinjerama. Ukoliko imate veliko i prostrano dvorište možete se upustiti i u izradu fontane koje osim dekorativnog značenja ima veliki uticaj i u načinu života. Prema Feng Šui stručnjacima svaka kuća u dvorištu bi trebalo da poseduje fontanu jer je to značajno za celu porodicu. 


Kada uređujete dvorište gledajte da ga uredite tako da bude pravi kutak za opuštanje. Upotrebite svoju kreativnost i tako unesite lični pečat u svoj eksterijer. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: