Ugaoni ormari za hodnik

Ugaoni ormari za hodnik
Nekako je hodnik uvek slabo iskorišćen prostor u svakom domu, bilo da je reč o malom ili velikom stanu. Služi više kao ostava, za nepotrebne stvari, često je neosvetljen i skoro pa napušten.  Koristimo ga za prolaz, od jedne prostorije do druge. Ponegde ima čiviluk i mali prostor za obuću. 

Ormar


S obzirom na to da je u pitanju manji prostor u poređenju sa ostalim prostorijam u stanu treba ga pažljivo urediti, tako da bude funkcionalan. Uz dobra rešanja i malo mašte može postati funkcionalno mesto. 


Ugaoni ormari za hodnik – funkcionalno  rešenje 


Jedan od načina jeste da postavite ugaone ormare duž najvećeg zida hodnika. Ormari su odlično rešenje jer štede prostor i samim tim stvaraju prostoriju vizuelno većom nego što zaista jeste. Među ugaonim plakarima izdvajaju se posebno amerčki plakari. Njihova popularnost prepisuje se činjenici da pored funkcionalne strane imaju i estetski element koji oplemenjuje prostor. Fukncionalni su jer može stati sve što nemate gde drugo da odložite, a estetski su prijemčivi jer se prave po vašoj želji i meri. 

hodnik


Ormari u svetlnim i neutralnim bojama 


Dimenzije ormara zavisiće naravno od dimenzija hodnika, njegove visine, dužine i širine. Uglavnom se prave ormari u svetlim i neutralnim tonovima, jer su najlakši za kombinovanje. Mogu imati nekoliko vrata ili samo jedna velika klizna. Unutrašnjost ormara, pak, opet zavisi od vas, odnosno vaših potreba - koliko vam je zaista potrebno prostora. Da razbijete malo minimalistički stil možete se odlučiti za kvakice u zlatnoj ili srebrnoj boji. 

ugaoni ormar


Pograjte se sa rasvetom


Kada odaberete adekvatan ugaoni ormar možete se pozabaviti rasvetom. Uz dobru rasvetu vaš hodnik ne mora biti mračan tunel iz horror filomova, već prijatni prolaz. Mnogi ormari danas imaju svoje unutrašnje svetlo, koje je ugrađeno i koje donosi posebnu čar. 

Za hodnik su idealne plafonjerke, sa jasnim belim svetlom, postavljene tako da podjedanko bacaju svetlo dužinom celog hodnika. Ukoliko imate prostora možete ubaciti i malu policu gde ćete odlagati obuću, račune, ključeve i druge sitnice. 


Tepih ili putarica kao simbol dobrodošlice


Hodnik možete upotpuniti i nekim omanjim tepihom ili putaricom, opet u zavinosti od dimenzija raspoloživog prostora. Gledajte da to bude nešto što će se uklopiti sa ostatkom enterijrea, a koje će ujedno poslati poruku dobrodošlice, jer to jeste prvo što se da primetiti na ulasku u dom. 

oramr za hodnik


Ugaoni ormari, dobra rasveta i zanimljiv tepih – dobitna kombinacija za uređenje hodnika. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: