Prostirke za kupatilo

Prostirke za kupatilo
Želite da promenite nešto u svom kupatilu? Ne dopada vam se dosadašnji izgled, a ne znate šta.  Okrečli ste, postavili nove pločice, zamenili ste kupatilski nameštaj, čak ste promenili i zavesicu na prozoru, ali vam još nešto nedostaje. 


Poznato je da su detalji koji upotpunjuju enterijere. To može biti i jedna sitnica koja će uneti promenu u izgledu, tako da prostorija dobije potpuno drugačiji izgled. Jedan od takvih detalja jesu prostirke za kupatilo. 


Prostirkom do novog izgleda


Mini tepisi ili prostirke jesu praktičan detalj kojim će vaše kupatilo delovati drugačije. Izbor prostirki za kupatilo jeste ogroman. Prostirke se dele prema obliku,dimenziji, materijalu od kojeg se prave, dezenu…


Četvrtaste, okrugle


Tako na raspolaganju imate četvrtaste, trouglaste, prostirke u obliku kruga. Što se tiče dimenzija možete naći od najmanjih do glomaznih koje su uglavnom namenjene salonskim kupatilma. 


Od jednobojnih do mozaika


Što se tiče dezena možete birati od jednostavnijih prostirki u jednoj boji do potpuno šarenih koje podsećaju na mozaik. Ukoliko imate kupatilo u klasičnom stilu upravo šarenom prostirkom možete razbiti tu jednostavnost i uneti malo dinamike u prostoriju. 


Ukoliko imate šarene pločice gledajte da prostirke budu jednobojne, u suprotnom ćete imati previše boja na jednom mestu, što i ne izgleda baš najbolje. 


Gumene, pamučne prostirke za kupatilo


Kada je reč o materijalu od koje se prostirke prave u ponudi je nekoliko opcija. Tu su gumene prostirke, prostirke od pamuka ili pak od mekane pene. Ove poslednje se uglavnom koriste jer se mogu  iseći u različite oblike i dimenzije. Pritom dobijate dve prostirke odnono dezen sa obe strane, pa možete kombinovati i menjati. Prostirke za kuparilo od mekane pene se najlakše i održavaju, mada i pamučne nisu previše zahtevne. Njih možete prati u veš mašini. 


Na ulazu u kupatilo


Što se tiče njihovog mesta u kupatilu, uglavnom jesu postavljene tik uz vrata, međutim ako imate malo veće kupatilo možete ih staviti i u samom centru. 

Pre nego što se odlučite za model, razmislite kakav izgled želite da postignete, a onda pronađite onaj model koji će se na najbolji način uklopiti u vaše kupatilo.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: