Garniture za terasu

garnitura za terasu
Posle napornog dana na poslu, gužve u gradu i spremanja ručka, najbolje što možete sebi da omogućite po toplim danima jeste da izađete na terasu i popijete čašu hladnog napitka. Mnogi terasu smatraju dvorištem u malom s toga vole da na njoj čitaju novine, telefoniraju ili prosto uživaju u zalasku sunca. Međutim, da bi se ova idila upotpunila, neophodno je mesto za sedenje.


Veličina kao faktor


Naravno, ne možemo da zamislimo čitavu garnituru, ljuljašku, klupu i ostale dodatke ukoliko je terasa manjih dimenzija. Ukoliko previše stvari stavite na terasu ona će biti skučena i delovaće vam neuredno. Sigurno se ne biste baš ugodno osećali na terasi ukoliko stalno morate nešto da preskačete, premeštate i slično. Opet, ukoliko je terasa prostrana to ne mora da znači da je obavezno staviti sve moguće elemente garniture. Umerenos je ključ prefinjenosti i prijatnosti.


Garniture


Kao što smo već napomenuli, za kakvu ćete se garnituru odlučiti mnogo zavisi od veličine terase, ali i vaših potreba. Nekada su stočić i dve stolice sve što vam je neophodno, dok je u nekim slučajevima ceo trosed sa dodatim tabureima knap. U današnje vreme imate mali milion predloga na koji način možete opremiti svoju terasu neophodnim elementima, uz to, možete i sami dosta toga da osmislite i improvizujete. 


Materijali


Osim što vam se nudi bezbroj različitih modela garnitura, u ponudi su i različiti materijali. Uvek možete da birate između plastičnih, metalnih ili pletenih stolica i stolova, garniture možete da naručite ili napravite uz pomoć paleta i šivenih jastuka za sedenje, sve to možete upotpuniti tabureom od pliša, imitacije ratana, plastike, gajbica i slično. Uz pomoć ovako široke ponude stil vašeg stana ili kuće možete izraziti čak i na terasi.


Detalji i dekoracija


Za koju god garnituru da ste se odlučili možete je upotpuniti naslikanim podmetačima za čaše, vazom sa cvećem, stolnjakom, odgovarajućom rasvetom. Na primer, na sto možete da stavite slagalicu ili sliku i preko nje staklo. Jastuci na stolicama osim što bi pružili mekoću i udobnost, dodali bi utisak celokupnoj slici. Plišano ćebe bi vam sjajno odgovaralo ukoliko zahladne večeri, a vi i dalje želite da uživate u blagom povetarcu. Kao što smo već spomenuli, ukoliko je vaša terasa prostrana, garnituru možete upotpuniti tabureima, ležaljkom, još jednim manjim stočićem i slično.


Terase, kojih god da su dimenzija, za nas imaju velik značaj. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: