Zanimljivi dečiji tepisi

Zanimljivi dečiji tepisi
Poznato je da deca, pogotovo do 7. godine obožavaju da se igraju na podu. Postave sve igračke u krug, sednu i mogli bi tako danima. S obzirom da provode dosta vremena na podu, znatno više nego na krevetiću, valjalo bi da tepih bude topao, ali i zanimljiv. Tepisi sami po sebi, pored dekorativne uloge imaju zadatak da greju. 


Vuneni dečiji tepisi


Kada birate dečije tepihe, onda vodite računa da budu od vunene. Ništa ne greje bolje od vunenih tepiha. Ne morate brinuti da li će vašem mališanu biti hladno ili ne. Što se tiče dezena, izbor je veliki. Od jednobojnih do šarenih sa crtanim junacima, poručicama, slovima i brojevima. Mogu biti ovalni, pravougaoni, kvadratni, u vidu broda, barbike, autića. Tepisi sa notama, slovima, knjigama, mozaik tepisi...

dečiji tepisi


Čupavi tepisi


U zanimljive dečije tepije spadaju i čupavi tepisi. S obzirom da podsećaju na ćebe deci su posebno zanimljivi, pritom su mekani, a deca će voleti da se izležavaju na nečemu mekanom. 

cupavi dečiji tepisi


Uklapajte tepih sa ostatkom sobe


Gledajte da se tepih uklapa sa ostatkom enterijera dečije sobe. Ukoliko je soba u minimalističkom stilu, onda bi trebalo da tepih bude baš taj detalj koji će tu jednostavnost malo razbiti. Sa druge strane, ako već postoji previše detalja u sobi, gledajte da tepih bude jednobojan. 

decija soba


Redovno usisavanje je imperativ


Održavanje tepiha je imperativ, pogotovo što deca leže po njemu, skaču, igraju se, pipaju. Prašina i bakterije se skupljaju ukoliko se vodi računa o njegovoj higijeni. Zato je redovno usisavanje nephodno, ne želite da vaše dete udiše prašinu i unosi bakterije, zar ne? To se takođe odnosi na odstranjivanje fleka koje će vaši mališani praviti. 

dečiji tepisi


Pre nego što se odlučite za dečiji tepih, dobro pogledajte sve ponude, a onda izaberite onaj koji će se najbolje uklopiti sa sobom vaših mališana, onaj na kome će deca želeti da provode vreme. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: