Male komode za TV

Male komode za TV
Kada je pedesetih godina stvorena velika crna kutija koja je prikazivala pokretne slike uz adekvatan zvuk, ljudi su mislili da je to najveći ikada pronađen uređaj. Poznat kao televizor doživo je toliku slavu da je svaka kuća koja je to sebi mogla da priušti imala jedan crno-beli televizor. Oni malo imućniji su imali televizor u boji. Bila je to velika stvar. Generacije koje su tada rođene bile su baby bum generacije. 

Male komode


Crna kutija sa zvukom


Crna kutija predstavljala je osnovni uređaj u svakoj dnevnoj sobi. Uvek u centru, da je svi vide. Članovi su se okupljali oko televizora, očekujući dnevnik, vesti, omiljenu seriju. Uglavnom je imao svoju policu, dovoljno čvrstu da može da izdrži teret. Bake su heklale šustikle da bi to izgledalo koliko toliko lepo i jedinstveno. Vremenom su se police menjale, stvarale su se različite komodice, stočići za televizor. 

televizor


Tanki ekrani


Ono što se takođe promenilo jeste i veličina ekrana. Televizori koji su nekada postojali danas se retko gde mogu naći osim na nekom vintidž marketu. Više nemamo glomazne crne kutije iz kojih dopire glas. Ekrani su izuzetno taki, a idu u širinu, te više nisu toliko teški kao nekada. Novina je da se sada mogu ugrađivati u zid što štedi prostor, a i deluje moderno. 

Komode za tv


Male komode za TV


Za one koji i dalje ostaju privrženi tradicionalnom stilu postavljanja televizora, preporučujemo male komode. Ovi naizgled mali komadi imaju dvostruku ulogu. Prvo služe da postavite svoj televizor, drugo štede prostor jer u njima možete odložiti sve sitnice koje ne koristite svakodnevno. 

Male komode za TV


Veliki izbor malih komoda za TV


Male komode za TV mogu biti pravljene po meri što je svakako olakšavajuća okolnost jer  ćete ih praviti u skladu sa dimenzijama televizora. Uglavnom se prave od punog drveta ili iverice koja odlično imitira drvo.  Birajte svetlije nijanse jer ćete ih lakše uklapati sa ostatkom enterijera. 


Komode su uglavnom četvrtaste ali slobodno možete uzeti i one sa trouglastom površinom jer ćete ih lakše uglaviti u neki ugao. Tako da ne moraju uvek biti u centru dnevnog boravka, već mogu menjati lokaciju. 

Male komode


Njihov izbor danas je veliki. Male komode sa dve fioke i isturenom površinom, komode sa jednom fiokom, komode sa metalnom ili drvenom površinom. A za koju ćete se odlučiti na vama je. Prilikom odabira vodite računa i da se uklapa i sa ostatkom enterijera i stilom koji u njemu preovladava.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: