Sofa puzzle

sofa puzzle
Reč sofa turskog je porekla i predstavljaširoku klupu duž zida koja se koristi za sedenje. Prekrivena je tkaninom, kožom ili štovom, dok su nogare pravljene od neke čvrste vrte drveta. Sofe su danas prefinjeni komadi nameštaja koji se uglavnom nalaze u dnevnoj sobi. U početku su to bili zaista jednostavni komadi korišćeni uglavnom za sedenje i povremeno za spavanje. Vremenom se to menjalo te su danas neizostavni detalji svakog doma. 

Dizajneri ukazuju da će u naredne dve godine sofe biti komad nameštaja koji će biti obavezan u svakom dnevnom boravku. Prate ih garniture i kauči. Kada je reč o materijalima dominiraće pliš i somot. 

sofa puzzle

Sofa puzzle – noviteti na dizajnerskoj sceni


Novitet jesu sofa puzzle. Sam naziv ukazuje na nešto drugačije, intrigantno i zanimljivo. Svi znamo da su puzle igra u kojoj se spajaju delovi tako da se dobije jedna kompaktna celina. Tako je sofa puzzle sofa koja se sklapa iz nekoliko komada. TI komadi se prave od sunđera ili HR pene što ih dodatno čini mekanim i idealnim za uživanje. Sofa puzzle nemaju klasične nogare već se elementi postavljaju direktno na pod. 

sofa

Kako funkcionišu sofa puzzle? 


Postoji jedan deo malo čvršći koji predstavljaju podlogu na koju se dodaju ostali elementi (sunđerasti) predviđeni za sedenje. S obzirom na to da postoji više tih komada vi odlučujete koliko nivoa će imati vaša sofa puzzla. Ovi komadi nameštaja su idealni za decu jer su udobni i praktični, te imate osećaj kao da sedite na nekom „oblaku“. Nasloni se prave od sličnog materijala. Sofa puzle možete upotpuniti glomaznim, mekanim jastucima i prekrivačima zanimljivog dezena. S ozbirom da su to komadi nameštaja koji su modeliraju to znači da sami određujete dimenzije i samim tim ih možete prilagoditi dostupnom prostoru. Ležarne su i opuštene ali u isto vreme mogu biti i elegantne. Sve zavisi od načina na koji ćete ih uklopiti sa ostakom enterijera. 

Ukoliko i dalje tražite nešto novo za vaš dom, nešto što će uneti drugačiju notu a opet biti prijemčivo i zapasti za oko svakom ko uđe u vaš dom onda su sofa puzle pravo rešenje za vas.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: