Pametno i estetski lepo odvojte prostorije stepenicama

Pametno i estetski lepo odvojte prostorije stepenicama
Dosadilo vam je da gledate jednu istu prostoriju iz dana u dan. Promenili ste zavese, zamenili staru fotelju  novom, prešli iz klasičnog u moderni, postali ste ljubitelj retro stila, ali vam se sve te promene dopadaju kratko i brzo ih se zasitite. Tako se mnogi odlučuju da zapravo odvoje prostoriju i dobiju nove. Postoje različiti načini da jednu prostoriju pretvorite u dve. Danas je to već trend, pa gotovo da ne postoji dom u kome se od jednog dnevnog boravka ne dobiju dve nove prostorije. 


Pregradni zidovi više nisu novost, već konstanta u dizajnu enterijera. Često se mogu videti u potrkovljima i stanovima malih dimenzija, ali nisu strani ni u velikim stanovima ili stanovima na više nivoa.  Prema rečima mnogih dizajnera pametno i estetsko rešenje za odvajanje prostorija jeste upravo stepenicama. Ima nešto u tim visinama. 


Zašto je to pametno i estetsko rešenje ?


Pametno jer dobijate prostor, te vam je stan znatno veći a vi imate više mogućnosti da se igrate prilikom uređenja. Estetski deluje lepo, prijemčivo na oko. Treba voditi računa o njihovom mestu u stanu. To znači da stepenice ne mogu tek tako da se postave (ukoliko ih već nemate). Treba voditi računa o drugim prostorijama. Da bi stepenice bile zaista estetski pravo rešenje, morate ih i uređivati. Uređujete ih u skladu sa ostatkom enterijera. Klasične, mozaik stepenice, stepenice sa porukama, sa ili bez malih tepiha. Često se zaboravlja na ovaj detalj, već se pažnja usmerava na druge elemente enterijera. O tome kako sve možete srediti svoje stepenice možete pročitati ovde. 


Pregradni zidovi


Kada je reč o pregradnim zidovima valjalo bi to prepustiti profesionalcima, kako ne biste stvorili dodatni trošak. Pregradnim zidom se obično razdvajaju dnevna soba i trpezarija. U funkciji pregradnog zida mogu se naći vrata i to najčešće harmonika. Neki koriste teške zavese kao pregradu, a neki vole klasiku pa teže da imaju i stakleni zid koji pruža domu dozu luksuza. 


Ako želite da menjate izgled svog doma, razmislite i ovom načinu odvajanja prostorije. Dobićete praktično i estetski lepo rešenje, a vaš enterijer, novi izgled. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: