Novogodišnja radost i na prozorima

Novogodišnja radost i na prozorima
Čim otkuca decembar zna se da je vreme za novogodišnju dekoraciju. Novogodišnja groznica kreće i domovi se pretvaraju u čarobne zamke. Sve postaje življe. Šareni kolaži, dekupaž, sijalice, jelka, bogata trpeza, novogodišnje čarapice i kapice stupaju na scenu. 


Novogodišnje čarolije


Novogodišnje drvo se kiti negde sredinom decembra, mada ima i onih koji su nestrpljivi pa se oni upuštaju u dekorisanje još u prvoj nedelji decembra. Novogodišnje drvo, poznatije kao jelka spada u tradicionalne praznične simbole. Male, velike, veštačke, prirodne, tradicionalno se smeštaju u ugao. Ispod njih je mesto rezervisano za paketiće i poklone. Ukrašene različitim ukrasima i srnama, dok je vrh mesto za najsjajniji ukras – zvezdu. Pored jelke, ukrašava se i ostatak prostorije.

nova godina


Novogodišnji ukrasi i na prozorima


Prave se ukrasi od ukrasnog papira koji se potom lepe na prozore ili vrata. Tako se mogu videti prozori koji imaju zalepljneog Deda Mraza za džakom, jelku ili pak paketiće. Svaka kuća je drugačije ukrašena. Šetajući ulicama imaćete utisak da ste zalutali u neku od Andersonovih bajki.  Novogodišnja radost na prozorima može biti iskazana i nekim poručicama koje se prave od samolepljivog papira ili pak dekupaža. Dečije sobe uglavnom imaju sijalice na prozorima koje mogu da se podešavaju tako da se menja boja sijalica, ali i intezite svetla. 

ukrašavanje kuce


Ukrašeni balkoni i ulazna vrata


Oni koji imaju balkone ukršavaju i njih. Postavlja se igračka Deda Mraz, tako da visi o ogradu u pratnji svojih vernih irvasa. Neko i ogradu balkona ukrašava sijalicama. Novogodišnje radosti se mogu videti i na ulaznim vratima u vidu zvona sa prazničnim zvukom ili otiračem sa novogodišnjim detaljima. 

novogodisnja dekoracija


Domovi u decembru postaju prava bajka, koja na svakom koraku sija i šalje magiju. Novogodišnje radosti nisu tu samo da ukrase dom već i da podsete na se najlepše stvari nalaze upravo u malim stvarima. Da li ste i vi ukrasili vaše domove? Ako niste, vreme je da i vaši prozori dobiju malo novogodišnje čarolije. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: