Tradicionalne kuhinje

Tradicionalne kuhinje
Trendovi dolaze i odlaze. Stilovi se menjaju, ali čini se da neke stvari nikada ne izlaze iz mode. One prosto čekaju svojih novih 5 minuta. Moderna dizajnerska rešenja nas lako mogu zavesti i očarati, ali čini se da je to kratkotrajngo daha i da brzo nestane, prođe i da se na kraju uvek vratimo onom izvornom, prirodnom, tradicionalnom stilu. 


Kombinacija drveta i kamena


Primer koji to najbolje ilustruje jesu kuhinje. Kuhinje od punog drveta, tamnih nijansi opet su u modi, jer pružaju toplinu te im je nemoguće odoleti. U kombinaciji sa kamenom kao da smo se ponovo vratili nekoliko decenija unazad, zar ne? Drvena radna povšrina, drveni kredenci, viseće police i starinsko posuđe, uz kamene zidove i dobijate tradicionalni izgled kuhinje sa rustičnim prizvukom. Kod malih kuhinja, radne površine bi trebalo da budu od drveta, koja je ujedno i trpezarijski sto. Tradicionalni duh ćete ostvariti i zamenom klasičnih sijalica pomenutim fenjerima. 


Držite se jednog perioda


Kod tradicionalnih kuhinja bitno je da se držite jednog perioda, te da otklonite sve elemente koji mogu imati neku povezanost sa savremenim dizajnerskim rešenjima koja su često egzotična i netipična. 


Jedna paleta boja


Druga stvar jeste da se držite palete boja koje se vezuju za tradicionalni duh. Tu se pre svega misli na tamne nijanse kao što su braon i oker ili pak crvena. Verovali ili ne, crvena boja jeste tradicionalna boja. 


Napravite kontrast


Da postignete tradicionalni izgled vaše kuhinje napravite kontrast, ali tako da ne narušite čitav koncept. Braon-bela kombinacija je jedno od rešenja kojim ćete postići željeni izgled. Belom bojom naglasite zidove i podnu površinu, a braon bojom ostatak enterijera. 


Tradicionalni dizajn čuva određeni period, ali i vraća lepe uspomene, te i ne iznenađuje što se sve više domaćinstava vraća izvornom izgledu kuhinja. Vraćajući tradicionalni izgled, oni vraćaju toplinu svom domu. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: