Dečije kutije i korpe za igračke

Dečije kutije i korpe za igračke
Svakog dana kada dođe trenutak za odlaganje igračaka i spremanje za spavanje, iznova se pitate gde ćete sa igračkama? Izgledaju neuredno ako ih samo nabacate u neki ćošak dečije sobe. Pomišljate da većinu njih bacite, a već sutra znate da će se vaše dete setiti baš te igračke i zatražiti je od vas. Postoji idealno rešenje za vas - korpe i kutije za igračke.


Vesele i šarene kutije


Kartonske ili plastične kutije sa veselim i razigranim dezenima lako će se uklopiti u enterijer dečije sobe. One mogu biti različitih veličina i oblika. Najpraktičnije su one kockastog ili pravougaonog oblika. Njih možete lako složiti ispod stola, ostaviti na ormaru ili u nekom ćošku dečije sobe koji vam odgovara. Poklopac kutije onemogućava da prašina dospe do igračaka, što je još jedan plus u odnosu na korpe za igračke. 

kutije za igračke

Ukrasne kartonske kutije za igračke


Kartonske kutije su najjednostavnije  kada ih treba odložiti u dečijoj sobi. Ukoliko su deca odlučila da se danas igraju sa igračkama iz kartonske kutije i ona je ostala prazna, možete je veoma lako i jednostavno složiti i odložiti. Neće praviti gužvu i nećete morati da razmišljate da li će je neko pocepati. Ukoliko imate kutije od jačeg kartona, one će biti malo dugovečnije. Naravno, treba odrediti koje su igračke primerene za ovu kutiju. Ukoliko stavite neke sa oštrim ivicama ili neke koje su preteške, kutija će ubrzo biti pocepana. 

korpe za igračke


Izdržljivije plastične kutije


One su svakako povoljnije za igračke koje su veće težine ili imaju oštre ivice. Takođe, u njih možete staviti i one igračke koje u sebi sadrže vodu ili lepljive materijale kao što je plastelin, jer ih lako i brzo možete obrisati i ponovo koristiti. Nedostatak plastičnih kutija je tah što su one lako lomljive. Plastika može biti veoma oštra, pa je stoga najbolje da vi kontrolišete korišćenje istih. One mogu  bit i za dečiju sobu, a tokom leta možemo ih držati i napolje. U njih možemo smestiti lopatice, kantice za pesak…

odlaganje igračaka


Za brzo i lako sređivanje tu su korpe


U korpe veoma brzo možete odložiti i spremiti haos koji ste zatekli u dečijoj sobi. One stoje na mestu gde su lako dostupne i vaše dete se može samo poslužiti sa igračkama. U njih se obično smeste one igračke sa kojima se dete svakodnevno igra. Preporučujemo da one budu gumene. One su najbezbednije. Pošto se nalaze na dohvat ruke vašeg deteta, zašto rizikovati.

sredjivanje sobe


Obavezno izaberite šarene ili one sa motivima


Da soba vašeg deteta ne bi izgledala kao magacin sa korpama i kutijama, obavezno izaberite kutije i korpe u bojama ili sa nekim od crtanih junaka. Mogu biti i jednobojne, ali neka to bude neka vesela boja. U dečijoj sobi uvek trebaju da dominiraju svelte i prijatne boje, bez mračnih i sumornih. I jedna obična korpa ili kutija može dekorativno uticati na izgled sobe. 

kutija za igračke


Igračke sa kojima se povremeno igra možete odlagati u kutije. Omiljene mogu stajati u korpi pa će tako svi biti zadovoljni. Nećete morati stalno da idete  za deteom i slažete igračke. Sve će imati svoje mesto u veselim i šarenim kutijama i korpama. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: