Male dečije sobe

Male dečije sobe
Uređivanje dečije sobe jeste zahtevan poduhvat ali i zabavan projekat. Zato pre nego što se upuste u ovaj zadatak, roditelji bi trebalo da imaju plan i kreativnost. Na ovaj način uštedeteće ne samo novac već i vreme.  

Prvi korak jeste da odaberete temu dečije sobe, a onda da krenete sa elementima koji će pomoći da se sve to realizuje.  


Zidovi u neutralnim bojama 


Kada je reč o zidovima dečije sobe neka budu ofarbani neutralnim ili pastelnim bojama, jer će se lako uklopiti sa drugim detaljima. Možete se igrati, pa tako jedan zid istaknuti jarkim bojama i učiniti centralnim delom sobe.


 Male dečije sobe


Zidne nalepnice kao poseban detalj


Zidove možete dodatno ukrasiti nalepnicima koje su jako ekonomične i koje će uneti svežinu vašem zidu. Ukoliko se plašite da će vam oštetiti malteri fasadu, nemojte birnuti jer se one lako uklanjaju, što znači da ukoliko vam dosadi ta odabrana tema, možete ih lako zameniti durigm. Tu su i 3D tapete koje su kreativno rešenje i kojim ćete proizvesti odličan vizuelni efekat. 


Ideje za dečije sobe


Napravite malu zidnu galeriju


Poznato je koliko deca vole da crtaju, posebno u nekom uzrastu kada krenu u predškolsko. Umesto da čuvate njihova mala umetnička dela u fiokama, izložite ih. Soba će dobiti lični pečat. Za njihovo izlaganje koristite stare ramove koje uvek možete prefarbati. Tako ćete dečiju sobu delom pretvoriti u mini galeriju u kojoj će vaše dete sigurno uživati. Pored toga možete uramiti i neke druge zanimljive sitnice poput mapa, kalendara ili karata sa putovanja.  


Zavese sa crtanim junacima


Gledajte da zavese imaju neki dečiji prizvuk. Možda sa nekim crtanim likom, nekom lepom porukom. Ne morate uvek kupovati nove, već iskoristiti već postojeće, tako što ćete oživeti dodavanjem raznih elemenata kao što je nakit, sijalice, ukrasni dugmići. 


Soba za devojcice 


Ako želite da promenite izgled dečije sobe to možete ostvariti i promenom posteljine. Neka to budu jarke boje kako biste ostvarili kontrast neutralnim zidovima. 


Bezbedan i upečatljiv nameštaj


Ne preterujte sa nameštajem. Poenta sređivanja malih dečijih soba jeste da budu intimne, udobne, tople, a ne prenatrpane ostave. Nameštaj treba da bude bezbedan, upečatljiv. Što se tiče rasvete, najbolje bi bilo da postoji jedna osrednja lampa koja će noću pružati dovoljno svetla, a najbolje bi bilo da se smesti na radni sto.  


Iskoristite prostor ispod kreveta


Za odlaganje igračaka uvek možete iskoristi prostor ispod kreveta ili radnog stola. Tako ćete sve imati na jednom mestu, a opet dobićete na prostoru. 


Tepih sa dečijim dezenom


Što se tiče tepiha neka bude srednje veličine sa nekim dečijim dezenom, danas je izbor zaista veliki tako da ćete naći originalne tepihe sa omiljenim crtanim likovima vaših mališana. 


  Male dečije sobe


Pre nego što krenete u uređivanje dečijih malih soba važno je da i njih pitate za mišljenje i saslušate njihove ideje, na kraju krajeva, to je njihov lični prostor. Uredite dečiju sobu tako da dobiju svoj lični kutak u kome će se osećati najprijatnije.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: