Roze sobe za devojčice

Roze sobe za devojčice
Prva asocijacija na pomen roze boje jeste soba za devojčice.  U toj prostoriji je sve je u nijansama pink boje. Od kreveta i posteljine do zavesa i tepiha. Roze boje jeste simbol života i živahnosti. Unosi neku posebnu energiju koja oživljava prostoriju. 

decija soba


Soba roze boje


Roze kreveti sa pink posteljinom. Stoličica i sto u nežnijoj varijatni. Tu je i lamica koja je takođe u nekoj od nijansi. Tepih sa omiljenom junakinjom koja ima roze haljinicu. Čupavi tepih na kome mogu da leže i igraju se po ceo dan. 

soba za devojcice


Školski kutak


Ukoliko je vaša devojčica već u školi, napravite prostora za knjige i ranac, takozvani školski kutak gde će se odlagati školski pribor. One vole da imaju svoja mala, skrivena mesta. 


Kombinujte rozu boju sa drugim bojama


Stručnjaci, pak, savetuju da bi trebalo da razbiti tu ružičastu bajku nekim neutralnijim bojama. Tako biste mogli zidove okrečiti u belo ili nežno sivo, dok bi detalje mogli zadržati u pink varijanti.  Previše roze može stvoriti kontra efekat. 

decija soba


Roze – zelena i roze-crna pravi spoj


Možete recicmo izabrati zavese u nekoj drugoj boji, poput zelene. Roze-zelena kombinacija je još jedan novitet na sceni dizajna koji se preporučuje u domu. Druga kombinacija boja sa kojom nećete pogrešiti čak ni prilikom uređenja soba za devojčice jeste crno-roza kombinacija. To je spoj boja koje će sobi pružiti sjaj i eleganciju, a vaše devojčice će dobiti sobu kao iz omiljene bajke. 

roze soba


Tapete


Još jedan od načina da im ulepšate sobu jeste da jedan zid prelepite tapetama. Izbor tapeta je zaista veliki. Tako da možete birate dezen shodno interesovanju vaše devojčice. Samolepljive, 3D tapete sve to će samo učiniti sobu još lepšom i unikatnijom. 

Prilikom uređivanja soba za mališane, vodite računa da to bude sa ukusom i merom. Ništa prenatrpano. Ne treba da to bude ostava, već mesto u kome će one uživati i igrati se svojim lutkama i drugaricama. 

decija soba


Uz malo truda i mašte sobe za devojčice mogu postati pravi dvorac roze boje iz bajke. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: