Soba za bebe dečake

Soba za bebe dečake
Kada dobijete bebu, sve se menja. Ne samo vaš svakodnevni život i navike i obaveze već se promene naziru i u vašem domu. Dolazak bebe znači da se menja postojeći raspored u stanu, ubacuju se nove stvari, dok druge odlaze na tavan ili u podrum. 

soba za bebe


Soba za bebu


Prvo i osnovno što treba da uradite jeste da pripremite sobu za bebu.  Ukoliko imate dovoljno prostora u stanu preporučuje se da odvojite posebnu prostoriju za mališana.  Nekako je ostalo kao tradicija da soba za bebe dečake bude belo- plava , dok je soba za bebe devojčica uvek nekako  rozikasta. Naravno uvek ima odstupanja. 

decija soba


Krevetac, foteljica, dubak


Ono što je bitno jesta da ona bude adekvatno opremljena. Krevetac, kadica za kupanje, mesto za previjanje, ormar gde možete staviti pelene, kupke i sve što je potrebno za jednu bebu. Jako je važno da postoji i prostor za igru. Beba će porasti i poznato je koliko one vole da puze. Zato u uglu ostavite neki dubak gde će beba moći da puzi, skače i igra se. Možete napraviti i neko mestašce od jastuka koje je dovoljno mekano i udobno. Pored kreveca treba da imate i fotelju. Mesto predviđeno za mame. 

soba za bebe


Funkcionalna soba za bebe


Dečija soba bi trebalo da ima dovoljno svetla, ali ne previše izložena suncu. Ne zaboravite da ona mora biti funkcionalna i adekvatno opremljena za bebine potrebe.  Boje koje uglavnom dominiraju jeste bela, plava, svetlo zelena, siva. Krevetac je uglavnom od drveta, punog drveta, mekan dušek, čupavo, toplo ćebe. Soba bi trebalo da bude adekvatno topla. Lokacijski bi trebalo da je blizu vaše spavaće sobe i da postoji dobra termoizolacija sobe, odnosno da je dobro “ušuškana”. 

Soba za bebe dečake

Najbolje bi bilo da sobu pripremite pre samog dolaska bebe, tako da kada ona stigne, njena oaza mira bude spremna. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: