Cveće i biljke u dnevnom boravku

Cveće i biljke u dnevnom boravku
Jedan od trendova koji je postavio prošlogodišnji Milanski sajam nameštaja jeste što više zelenila u prostoriji. Trend se nastavio i u potonjoj godini. Akcenat je bio na dnevnom boravku. Cveće i biljke u dnevnom boravku stvaraju prijatan i zdrav prostor za uživanje i druženje. 

Cveće i biljke u dnevnom boravku


Jedan od razloga zbog čega bi trebalo imati što više zelenila u sobi jeste i taj što zelenilo, kako kažu, odvraća negativnu energiju i umanjuje stres, buku, ali i pročišćuje vazduh. 


Proverite koje biljke su sobne biljke


Pre nego što se odlučite za određeno cveće, potrebno je da se raspitate kako se odgaja, koliko svetlosti mu je potrebno i gde je najbolje da ga pozicionirate, zato što nije svaka biljka adekvatna za dnevne sobe. Postoje neke biljke koje uopšte nisu sobne biljke, imajte to na umu. 

Cveće i biljke u dnevnom boravku


Različiti oblici cveća


Tako je cveće postalo nezamenljiv element u sobi. Različitim oblicima, bojama, teksturama ne samo da se uklapa u savremen enterijere već ih i upotpunjuje. Tako biljke svojim izgledom ulepšavaju prostor ali i ga i pročišćuju. Na koji način to rade, pitate se. Pa jednostavno. One uzimaju ugljen – dioksida onda ispuštaju kiseonik koji je nama potreban. 


Dizajneri savetuju da birate one biljke koje će odgovarati vašem stilu uređenja. Iako se prvenstveno preporučuju za dnevne boravke jer tamo ima najviše svetla, biljke svoje mesto mogu naći i u spavaćoj sobi ili kupatilu. 

Cvece


Napravite svoj mali sobni cvetni vrt


Čak i kada boravite u skučenom prostoru uvek se može iskoristiti jedan kutak u kome će biti mesta za cveće. Danas je izbor saksija veliki, te možete da se igrate, budete kreativni i odaberete one originalne. Možete i napraviti sami svoju saksiju, čime se postiže dodatna unikatnost. 

Dnevna soba

U svom domu sami možete napraviti cvetni mozaik. Sve što treba da uradite jeste da pripremite zemlju za sadnju, kamenčiće različitih boja, veličina ali i oblika. U samo nekoliko koraka dobijate cvetni aranžman i svoj mali sobni vrt. 


Puzavice su zanimljivo cveće za dnevni boravak


A s obzirom na to da svaka dnevna soba ima ugao, najbolje je da biljku ili cveće u saksiji postavite tamo gde ima najviše svetla. Saksije čak mogu da se stave i na mali sto ili na komodicu u uglu. Jedna od zanimljivijih sobnih biljaka jeste puzavica, ne samo što je zanimljiv već može bitio na zidu, polici, komodi u dnevnom boravku. 

Cveće u dnevnoj sobi


Cveće i biljke u dnevnom boravku – zanimljivi detalji koji oplemenjuju prostor!


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: