Ideje za mali dnevni boravak

mali dnevni boravak
Želite nešto da promenite u svojoj dnevnoj sobi, ali ne znate odakle da počnete? Kako da počnete? Da li prvo okrečiti zidove, promeniti rasvetu ili nešto sasvim treće? U celom tom procesu važnu ulogu igra kvadratura vašeg dnevnog boravka. Priznaćete da nije isto uređivati veliki ili manji dnevni boravak. Ideje za uređenje malih dnevnih boravaka su različite i sigurno će vam pomoći da dođete do one kojom ćete učiniti svoj dnevni boravak kao iz bajke ili nekog časopisa. 


Što manje to bolje 


Mali dnevni boravak sam po sebi je specifičan. Zbog manjka prostora morate biti maštoviti i dovoljno kreativni da ne pretvorite sobu u ostavu prepunu nameštaja. Često od želje da učinimo sobu što lepšom, drugačijom zaboravimo na osnovno pravilo, a to je da što je jednostavnije to je bolje. To pravilo se najbolje vidi prilikom uređenja manjih dnevnih soba. Poenta je da to bude prostorija koja će biti ušuškana, topla. U kojoj ćete poželeti da provodite što više vremena sa vašim ukućanama i prijateljima. 


Bela boja 


Neka boja vaših zidova bude bela. Bela boja čini prostoriju vizuelnom većom nego što jeste. To se takođe odnosi na zavese i tepih. Taj minimalizam i jednobojnost možete razbiti sitnicama kao što su lampe ili jastuci. 

ideje za uredjenje


Što prirodnije svetlo


Kada birate svetlo gledajte da to bude približno prirodnom svetlu, jer ćete i na taj način postići taj vizuelni efekat kao sa belom bojom. Zaboravite na prigušena svetla, to je više za velike dnevne boravke, gde i treba naglasiti samo jedan ugao ili određeni komad nameštaja. 

mali dnevni boravci


Drveni nameštaj


Još jedno rešenje jeste drveni nameštaj. Drvo je prirodni materijal kojim se ostvaruje i unosi toplina u dom. To ne znači da celu prostoriju presvučete u drvo, ali po neki komad bi valjalo. Drvene fotelje ili drveni sto odlično su rešenje.

ideje za uredjenje


Lagane zavese


Birajte zavese pravljene od laganijeg materijala. Ta lakoća će se preneti i na dnevni boravak. Možete se igrati sa dezenima, ali opet vodite računa da ne odudara previše od ostatka enterijera. 

dnevni boravak


Manji sto 


Sto je svakako potreban ali ne preterujte. Ne treba vam sto od pola metra u sobi dva sa dva. Dovoljno je da imate jedan manji klub stočić koji možete premeštati po potrebi. 

dnevna soba


Dvosed umesto garniture


Razmislite o dvosedu ili trosedu umesto garniture. One jesu glomazne i pozamašne, a to vam nije nužno potrebno u malom dnevnom boravku. Dvosedom ili trosedom rešavate problem, jer dobijate praktično i estetski lepo rešenje. Ukoliko vam je dnevni boravak povezan sa trpezarijom možete ga razdvojiti pregradnim zidom ili prak zavesom. Jedno je od praktičnijih rešenja. 

ideje za dnevnu sobu


Kao što vidite ideja za uređenje je mnogo, a na vama je da implementirate onu koja će vam doneti željene rezultate. Ne brzajte i posvetite se ovom procesu detaljno i u potpunosti. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: