Najlepši satovi za dnevni boravak

Najlepši satovi za dnevni boravak
Merenje vremena menjalo se kroz istoriju. U početku su pratili putanju sunca i na osnovu toga računali sate. Bio je tu i peščani sat, dok su neki crtali vreme po zemlji. A onda su usledili satovi. Dve kazaljke, mala koja nam pokazuje minute, a velika časove. Bila je to velika stvar – izum. 


Svaka kuća ima sat


Danas gotovo da ne postoji kuća u kojoj ne postoji sat. U početku su to bili veliki, glomazni satovi. Pravougaonog oblika, crno-zlatne boje stajali su uglavnom u foajeu, tako da je to bila prva stvar koja se mogla videti po ulasku u stan. Na svakih sat vremena mogli su čuti jasni otkucaji, jer su ti prvi modeli imali ugrađene mehanizme koji su imali za cilj da obaveste ukućane o vremenu. 

pescani sat


Sat u dnevnoj sobi


Vremenom se to menjalo, pa su se pravili manji modeli, drugačijeg oblika sa ili bez mehanizma, u zavisnosti od potreba pojedinca. Menjala se i pozicija, te su ljudi sve više postavljali satove u dnevnom boravku, s obzirom na to da je to postalo mesto gde su provodili najviše slobodnog vremena. 

dekorativni sat


Okrugli, pozlaćeni satovi sa crnim kazaljkama


Pozlaćeni okrugli satovi uglavnom na najvećem zidu bili su neko vreme u modi. Potom su usledile manje varijante koje su mogle da se postavljaju ne samo na zid već i na komodicu, televizor, ili pak sto. Klasične varijante su danas okrugli sat, čiji je okvir različite boje. Brojevi su crni, kao i kazaljke, dok je pozadina uglavnom bela, da bi se jasno videli brojevi. 

sat u dnevnoj sobi


Samolepljivi satovi


Najnovija varijanta satova jesu samolepljivi satovi. Njihova prednosti jeste što se mogu lako skinuti i postaviti. Postali su pravi trend u uređivanju životnog, ali i radnog prostora. Otmeni su, drugačiji, kreativni pa samim tim čine vaš prostor privlačnijim i drugačijim. Pored toga što omplemenjuju prostor čine prostoriju vizuelno većom. Boja prvobitno dominira jeste srebrna koja nam pruža efekat ogledala. Uglavnom je prati cran boja sa odsjajem  pri čemu se stvara elegantni ton.  Posebna podvrsta samolepljivih satova jesu 3D satovi. 

sat


Najlepši satovi za dnevni boravak su oni koji će se najbolje uklopiti sa ostatkom enterijera vaše dnevne sobe. To mogu biti i mali, okrugli ali koji će svojim prisustvom dodatno oplemeniti vaš dnevni boravak. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: