Stolovi za dnevni boravak

Stolovi za dnevni boravak
Aleksandra Stoderd, velika umetnica i enterijerista izjavila je jednom prilikom da bi svaku prostoriju u domu trebalo pretvoriti u dnevni boravak. Ona je ovom rečenicom potvrdila da je dnevni boravak jedna od najvažnijih prostorija u svakom domu. Zato je važno da svaki detalj i element u njemu bude savršeno uklopljen. Od boje, preko izbora nameštaja i rasporeda do boje jastučića, odabira zavesa i rasvete. 


Stolovi sastavni deo svake dnevne sobe


Sastavni deo svakog dnevnog boravka su stolovi. Klub stolovi su praktičan komad nameštaja ali i jako lep ukras kojim ćete upotpuniti dnevni boravak. Veličinu stola uvek birajte u skladu sa dimenzijama prostorije, dok boju i materijal u odnosu na ostatak enterijera i nameštaja koji je već u sobi. 


Stolovi za dnevni boravak


Kombinujte materijale


Dizajneri savetuju da se igrate i kombinujete materijale poput stakla, drveta ili mermera. Prošlogodišnji sajam nameštaja u Milanu pokazao nam je da su klub stolovi koji mešaju različite vrste materijala među omiljenim i svakako najtraženijim komadima nameštaja. Jednostavni oblici, bez nekih suvišnih detalja, uz kombinaciji sa staklom uklopiće se u svaki stil. Ako želite da dobijete praktičan detalj onda neka vaš izbor bude klub sto sa donjom skrivenom pločom, koja će vam poslužiti za časopis, maramice i sitnice...


Stolovi za dnevni boravak


Pravougaoni stolovi za velike dnevne sobe


Kada je reč o dimenziji stolova, to opet zavisi od dimenzije prostorije. Ako je dnevni boravak prostran onda će sto biti preko jednog metra, pravougaone forme. Drveni sto sa širokim nogarama preporučuje se kod tradicionalnih klasičnih enterijera, ukoliko ste ljubitelj modernog pravca, izbor neka bude sto od mermera ili stakla u neobičnom dizajnu. 


Stolovi za dnevni boravak


Izbegavajte glomazne stolove u malim prostorijama


U manjim dnevnim sobama stolovi bi trebalo da budu izmđu 60 i 100 centimetara. Kod manjih prostorija izbegavajte masivne stolove. Neka to bude sto jednostavnog dizajna, pravljenog od lakšeg materijala Što se tiče dimenzije, to opet varira. Nekada su u modi bili niski stolovi, danas su na sceni praktični stolovi visine do 45 centimetara. 


Gde se postavlja sto?


Odgovor na ovo pitanje jeste sredina dnevne sobe, tako da bude svakom na dohvat ruke, naspram foteljice, garniture. Naravno, sve zavisi od ostatka enterijera. 


Stolovi za dnevni boravak


Zašto je stočić neophodan u dnevnom boravku?


Praktičnost na prvom mestu. Ubacivanjem stočića dobijate komad nameštaja gde možete odložiti naočare, šolju čaja, novine. U nedostatku stočića sobe izgledaju nekako prazno i pusto. Pa je jedna od njihovih funkcija i da upotpune prazan prostor. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: