Ugaone garniture za dnevni boravak

Ugaone garniture za dnevni boravak
Uređenje dnevnog boravka, mesta u kome provodimo najviše slobodnog vremena sa nama dragim osobama, traži vreme i maksimalnu posvećenost. Jedan od načina da ulepšate svoj dnevni boravak jeste odabirom  prave ugaone garniture. Ovi komadi nameštaja ne samo da će ulepšati vaš prostor već će vam stvoriti dodatnu površinu koju možete iskoristi za neki drugi detalj.  


Ugaone garniture različitih dimenzija


Prvo što treba da uradite jeste da odaberete najpogodniji ćošak dnevonog boravka u koji ćete smestiti vašu novu garnituru. Ugaone garniture mogu biti različitih dimenzija, pravljene od različitih materijala i u različitim i drugačijim dezenima.  Važnu ulogu ima i dobro osvetljenje,  ali i ugao u kome će biti novi komad nameštaja za sedenje mora biti dobro organizovan u odnosu na drugi nameštaj. 

Ugaone garniture


Ugaone garniture za dnevne boravke velikih dimenzija


Ono što svaka garnitura treba da ima jesu elegancija, funkcionalnost i udobnost, jer svi ostali elementi mogu da se korigiju, menjaju i prilagođavaju sa ostatkom enterijera. Za ugaone garniture se uglavnom odlučuju oni koji imaju dnevne boravke velikih dimenzija, ali se mogu naći i garniture manjih dimenzija prilagođene manjim stanovima. 

Ugaone garniture


Neobični oblici i ugrađeni mehanizmi


Garniture danas mogu biti neobičnih oblika sa različitim ugrađenim mehanizmima.  Veliki broj modernih ugaonih garnitura ima mehanizme za rasklapanje sa dodatnom kutijom za odlaganje posteljine i dušekom. Postoje modeli sa ugrađenim policama za knjige ili stolićima za spuštanje šolje, šasopica i slično. 

Ugaone garniture

Jedna od glavnih prednosti ovog komada nameštaja jeste njihova prostranost tako da mogu primit osam osoba i više. 


Od sofe do ležaja


Kako se trendovi menjaju, tako se menja i oblik garnitura. Zavirite u neki od salona i videćete različite modele, oblike . Svaka od tih garnitura pored funkcionalne uloge imaju i tu estetsku notu, te pružaju mnogo više od klasičnih. 

Ugaone garniture

Ono što se takođe promenilo jeste i način tapaciranja, materijali koji se koriste , pa su evoluirale od troseda do klasičnih formi. U salonima se mogu naći i polu garniture koje su nešto između sofe i kreveta, jer imaju deo gde možete da se opružite, uz koji se nalazi deo za sedenje. 

Kvalitetne, velelepne, masovne, male, crne, bele, kožne, garniture od različitih štofova – komadi nameštaja koji će učiniti vaš dnevni boravak pravim mesto za opuštanje i uživanje.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: