Zavese za dnevnu sobu
Jedan detalj dovoljan je da vaša dnevna soba dobije dručaiji izgled.  To možete uraditi zamenom jastuka, promenom tepiha, ubacivanjem drugačije rasvete, promenom boja zidova. Načina je mnogo da vašoj dnevnoj sobi udahnete novo ruho. 


Veliku ulogu u enterijeru dnevnog boravka imaju i zavese. Pored funkcionalne uloge da štite prostoriju od spoljašnjeg svetla, zavese imaju i važnu estetsku ulogu. Plus, zavese čuvaju prostor i daju mu neku toplinu. 


Veliki izbor zavesa za dnevni boravak


Izbor zavesa danas je ogroman, od materijala, boja, dezena do veličina. Kada birate zavese za dnevnu sobu treba da birate onaj model koji će se lako uklopiti sa ostatkom enterijera ali koji će dodatno učiniti vašu dnevnu sobu prijatnim mestom za boravak. To je, ipak, prostorija u kojoj najviše vremena provodite sa najdražima. 


Zavese za dnevnu sobu


Šareni dezeni su simbol smelosti


Jednostavni, jednobojni modeli uvek su dobro rešenje i nikada ne izlaze iz mode jer se lako uklapaju i sa njima nikada nećete pogrešiti. Oni koji bi želeli da se malo poigraju i privuku pažnju mogu se odlučiti za nešto smelije modele šarenih dezena. Krupni cvetovi, jarke boje najbolji su način da se privuče pažnja. 


Duge zavese za elegantan izgled


Duge zavese donose posebnu notu vašem dnevnom boravku, pružajući jedan sofisticiran i elegantan izgled. Ovaj model idealan je za francuske prozore, balkonska vrata i visoke prozore. 

U tom slučaju neka zavese budu tamnije jer će ujediniti vašu sobu i delovaće pomalo kao one lepe prostrane hotelske sobe, koje odišu umirujućim izrazom. Duge zavese nisu preporučljive iznad radijatora, jer će se toplota zadržavati samo iza zavesa. 


Zavese za dnevnu sobu


Kratke zavese su više za neformalni  stil. Vodite računa da zavese ne dodiruju staklo i da budu udaljene barem 10 mm iznad prozorske klupe. Odabirom dugih zavesa za dnevni boravak stvarata jednu posebnu dimenziju, što će uticati na celokupni utisak vašeg dnevnog boravka. 


Laganiji materijali za više svetla


Sa druge strane, ako želite da što više ima svetla u vašem dnevnom boravku, onda bi najbolje bilo da se odlučite za svetlije nijanse dok bi materijal trebalo da bude znatno laganiji i prozorniji. To je najbolja formula ako želite da imate što više prirodnog svetla u svojoj dnevnoj sobi.  


Zavese za dnevnu sobu


Plise zavese za dnevne boravke


S obzirom na to da živimo u dobu kada se tehnologija razvija iz dana u dan, tako je sve više i naprednih mehanizama koji nam olakšavaju postavaljanje i pokretanje zavesa. Među njima vredno je izdvojiti plise zavese koje imaju mehanizam te se pomeraju zahvaljujući kanapu koji slobodno visi pored i prati dužinu zavese. 


Japanski zid zavese za dnevne sobe


Pomenimo i japanski zid zavese, nešto novo na dizajn sceni. Alternativa su klasičnim zavesama ali i imaju još jednu prednost, a to je da njihovom ugradnjom možete sasvim jednostavno podeliti prostoriju a da to deluje prirodno. Njihovo postavljanje je krajnje jednostavno. Kreću se po takozvanim šinama, uglavnom su modeli ravni sa metalnim umecima koji i omogućavaju njihovo kretanje po tim šinama. 


Zavese za dnevnu sobu


Zavese – sastavni deo svakog prostora. Detalji koji upotpunjuje svaki enterijer !


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: