Žute kuhinje

Žute kuhinje
Prva asocijacija na žutu boju jeste jesen. Sa druge strane predstavlja neki optimizam i poboljšava raspoloženje. To je ujedno i boja sunca, boja svetlosti i kao izvor drugim bojama daje sjaj svakom enterijeru. Žuta boja je u drevnoj Kini imala važnu ulogu jer se vezivala za kraljevski rod. Slično statusu koji ima plava boja u Evropi. 

zuta kuhinja


Žuta boja za bolje raspoloženje


Kako je žuta boja implementirana u staklo tako prostor čini većim i toplijim. Zato se preporučuje nijansirano staklo u žutoj boji posebno u kuhinji i dnevnom boravku, s obzirom na to da su to prostorije u kojima najviše provodimo vremena. 

moderna kuhinja


Žuti zid u kuhinji 


Kada je reč o kuhinjama uvek birate svetlije tonove, kako biste se osetili prijatno. Moderne kuhinje su striktne. Ravne linije, sivi ili beli zidovi, crni elementi što ih čini poprilično hladnim. Kako biste razbili to, obojite jedan zid u žutu boju ili ubacite jedan žuti element. To može biti žuta viseća polica. Žute pločice ili pak žute stolice i sto za ručavanje. Ovim ćete otvoriti kuhinju, učiniti je vizuleno većom i toplijom. Možete ubaciti i vazu sa cvećem ili pak stolnjak sa žutim dezenom. 

kuhinja u zutoj boji


Žuta je sinonim za retro stil


Žuta boja je bila svojevremeno popularna u periodu 50-tih i 60-tih kada je scenom dominirao retro stil. S obzirom na to da je retro opet u modi, tako je i žuta boja opet dobila na značaju. Poslednji veliki sajmovi nameštaja pokazuju da je žuta boja primat boja u uređenju doma, ne samo kada je reč o kuhinji, već kompletnog stana i da bi trebalo da je imate u svom kutku. 

zuta kuhinja


Žuta boja u detaljima


Ako ste razmišljali o promeni izgleda kuhinje, možda biste mogli da razmislite o žutoj boji. Ne morate odmah krenuti sa krečenjem, ali korak po korak možete je ubacivati kroz određene detlaje. Videćete, vaša kuhinja će dobiti novi sjaj!

kuhinja


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: