Nameštaj od paleta

Nameštaj od paleta
Palete su pravi materijal za sve one u kojima čuči mali dizajner ili umetnik, jer ovim materijalom mogu da sami napraviti željeni komad nameštaja. Nameštaj pravljen od palete je ekonomičan i jako funkcionalan, što jesu dve najvažnije osobine prilikom odabira materijala za komade nameštaja. Palete se mogu naći na skladištima građevinskih materijala po povoljnim cenama.  Ne postoje granice kada je reč o idejama u osmišljavanju i izrađivanju nameštaja od ovog materijala. Najviše se koriste za izradu baštenskog nameštaja i nameštaja za terasu. 


Nameštaj od paleta


Garniture za sedenje u dvorištu pravljene od paleta izuzetno su otporne na vremenske uslove, a pritom su udobne. Pored toga, od paleta se mogu praviti klub stočići za dnevni boravak, kreveti, stolice za baštu, sitni dekorativnio detalji poput žardinjera. 


Kako se pravi nameštaj od paleta?


Jednostavno i lako. Palete treba dobro očistiti i išmirglati, a potom ih premazati nekoliko puta zaštitnom bojom da bi bile spremne za pravljanje. Kada se boja dobro osuši spremne su za korišćenje. 

S obzirom na to da su palete čvrste mogu biti odlično postolje za krevet.  Potrebno su četiri palete koje ćete pričvrstiti jednu za drugu i udoban dušek i imaćete krevet iz snova. 


Stočići


Klub stočić se pravi jednostavno, jer su vam potrebne dve palete koje ćete pričvrstiti ekserima. Ako želite da ostvarite elegantni izgled onda neka staklo bude gornja površina. Palete možete bojiti a i ne morate. Originalna boja je idealna za rustični stil uređenja. 


Nameštaj od paleta


Rustični radni sto


Za rustične dnevne sobe valja napraviti i rustični radni sto pravljena od paleta. Palete pričvrstite na nogarice, onda praznine između letvica popunite letvama sa drugih paleta i dobijate idealan rustični sto. 


Ugaone garniture


Za ljubitelje jednostavnih a funkcionalnih komada nameštaja, ugaone garniture od paleta su pravo komad nameštaja. Palete se naslažu jedna na drugu, učvrste se ekserima. Preko možete staviti jastučiće ili neki dobar prekrivač.


Nameštaj od paleta


Police od palete


Sitni komadi se mogu praviti od paleta kao što su recimo police za kuhinju ili kupatilo gde ćete odlagati kozmetiku ili teglica sa začinima u slučaju kuhinjskih polica. Police od paleta u dnevnom boravku odlične su za odlaganje knjiga i fotografija. 

Nameštaj od paleta


Kako uklopiti nameštaj od paleta? 


Nameštaj pravljena od paleta daje rustičan izgled prostoru ali se može uklopiti u svaki eksterijer i enterijer doma, zato je njegova primena višestruka, pa se može kombinovati kako sa starim tako i sa novim nameštajem u domu od dnevne sobe do balkona. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: