Svetla u bašti

Svetla u bašti
Rasveta igra važnu ulogu ne samo u enterijeru već i u eksterijeru.  A često se dešava da eksterijer potpuno zapostavimo zbog enterijera.  Tako se zaboravlja da su bašte prva stvar koju gosti primete kada nas posećuju.  Zato se baštama treba podjednako posvetiti.  Kažu da dvorište ima tri osnovna elementa: ogradu, cveće i rasvetu.  Mi vam predstavljamo nekoliko načina pomoću kojih možete urediti svoju baštu za kratko vreme. 


Redovno održavanje


Vodite računa o puteljcima i stazama.  Trebalo bi da uvek budu čiste i prohodno.  Tokom zimskih dana čistite redovno sneg . Ne želite da vam se gosti „polome“ ili pak vi doks se vraćate sa posla.  

svetlo


Napravite ogradu


Prvi i osnovni razlog jeste bezbednosni. Ograde su oduvek bile simbol sigurnosti, te se ta uloga nastavila, ali je vremenom dobila i novu ulogu. Sada je to i estetska uloga. Bašte sa ogradom uvek deluju lepše i privlačnije. 

rasveta


Rasveta


Nekoliko je načina na koji možete osvetliti svoje dvorište.  Podna rasveta ili podne sijalice koje prate stazu i osvetljavaju put gostima.  Viseće svetiljke koje su moderniji tip rasvete, sve više se koriste.  Prvi razlog jeste njihova praktičnost. Mogu se postaviti na drveće, ogradu, vrata... To vam daje mogućnost da im menjate raspored, jer su prenosive.  Jedno glavno svetlo pre samog ulaza. To može biti luster ili neka plafonjerka. Lusteri se sada uglavnom stavljaju u predvorju doma ili u dnevnoj sobi, ali mogu i bašti. Ako se odlučite za tu varijantu, gledajte da to bude drveni luster, jer nećete narušiti koncept prirodnosti. 


Kutak za odmaranje


Dvorište možete ulepšati ukoliko napravite kutak za odmaranje. Drveni sto, nekoliko stolica sa velikim jastucima , jedno ćebence i dobili ste savršeno mesto za uživanje i odmor. 

basta


Cveće 


I za sam kraj- cveće. Zasadite ruže ili ljubičice. Ruže su oduvek bile simbol elegancije i lepote. Crvene, bordo, bele, žute, lila ruže, učiniće vašu baštu kao iz snova. 

cvece


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: